2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Gyógyszerhiány lehetőségére figyelmeztetnek

A brit egészségügy beszállítói levélben figyelmeztették az országos egészségügyi rendszer vezető tisztségviselőit, közli az MTI nyomán a Híradó.

A teljes gyógyszerellátási láncolatot érintheti, ha Londonnak  nem sikerül egyezségre jutnia Brüsszellel – írta Chris Hopson, a brit egészségügy beszállítócsoportjának vezetője. Hozzátette, hogy a kudarc ráadásul munkaerőhiányt is okozhat az egészségügyben, amelyben sok nem brit EU-állampolgár dolgozik.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi: brit üzleti körök már korábban is figyelmeztettek arra, hogy a megállapodás nélküli kilépés súlyos következményekkel járhat a kereskedelemtől kezdve a turizmuson át a kikötői ügyintézés feltorlódásáig, az élelmiszerdrágulástól a légiközlekedés akadozásán át a gyógyszerellátási problémákig.

A brit kormány – hangoztatott álláspontja szerint – bízik a megállapodás létrejöttében, de felkészül minden eshetőségre. Jeremy Hunt külügyminiszter legutóbb úgy fogalmazott, hogy a kudarc esélye „nem elhanyagolható” mértékű.

(forrás: Híradó / MTI)
hirdetés

Könyveink