2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Tíz mentőautót riasztottak egy budapesti iskolához gázszag miatt

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról tájékoztatta az MTI-t: tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, 30-35 gyereket vizsgálhatnak meg kórházban.

Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen "komoly" sérülést nem találtak.

A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk – tette hozzá, azzal együtt, hogy 30-35 gyereket vihetnek be, ha ez szükséges, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ahol további vizsgálatokat végezhetnek rajtuk.

Mentők a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskola előtt, ahol  70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
Mentők a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskola előtt, ahol 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink