2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Családi nap a drogok ellen

A Drogellenes Világnap alkalmából rendeznek családi napot június 26-án vasárnap a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Koncert is lesz, több fellépővel.

A fellépők között lesz Snétberger Ferenc, Szirtes Edina Mókus, Jammal, Szőke Nikoletta, Boggie, az InFusion Trio, a WindSingers és a Kállay Saunders Band.

A koncertet egész napos családi program előzi meg. A kezdeményezés célja a figyelemfelhívás a társadalmi összefogásra és a felelős gondolkodásra – hangsúlyozták a szervezők.
A kommüniké kitér arra, hogy az ENSZ-közgyűlés határozata alapján világszerte 1988 óta június 26-án tartják a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját. A cél felhívni a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. A Szabad Tér Színház tavaly rendezte meg első alkalommal a drogellenes világnapi koncertet ismert hazai előadók közreműködésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon; a sztárvendég Ron Carter Grammy-díjas dzsesszbőgős volt.

Idén a Városmajori Szabadtéri Színpadon a világ- és popzene, a crossover, valamint a dzsessz képviselői lépnek színpadra. Snétberger Ferenc gitárművész tanítványaival - Danyi Csabával, Farkas Zsolttal, Szajkó Adriánnal -, valamint fiával, Toni Snétberger dobossal ad koncertet. A Szőke Nikoletta Quintet könnyűzenei dzsesszfeldolgozásokat játszik, az énekes-zenész Szirtes Edina Mókus sokoldalú zenei világából ad ízelítőt, vendégként Fekete Jammal János beatboxos csatlakozik hozzá. Zenélni fog az InFusion Trio looper zenekar, Csemer Boggie szintén trióban adja elő népszerű dalait, és ott lesz a WindSingers vokálegyüttes, valamint a Kállay Saunders Band is.

A közlemény szerint a drog évente 200 ezer ember halálát okozza. A Budapesti Nyári Fesztivál immár hagyományos, június 26-i programsorozata a magyar zenei képviselőivel, valamint karitatív szervezetek bevonásával kívánja elérni a társadalom különböző rétegeit, alternatívát kínálva a tudatos életvezetésre és a szabadidő tartalmas eltöltésére. A Katolikus Karitász és a Magyar Református Egyház segítő szervezetei a vasárnap délelőtti Mesebolt Bábszínház előadását követően prevenciós programokkal, játékos foglalkozásokkal várják a családokat.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink