2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Beszámítható volt a pécsi ápolónő?

Részletes beismerő vallomást tett az a baranyai ápolónő, aki tudatmódosítóval „mérgezte” kórházi kollégáit, írja a Magyar Nemzet.

Részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett az az ápolónő, aki a gyanú szerint tudatmódosító szerrel „mérgezte” kollégáit. Arra azonban egyelőre nem adott magyarázatot, hogy mi volt az indítéka. Ezt mondta a Magyar Nemzetnek Egerszegi Zoltán pécsi ügyvéd, aki jelenleg kirendelt védőként látja el a meggyanúsított ápolónő védelmét.

Az osztályon több mindenre is gyanakodtak – például egy idő után kizárólag palackos vizet kaptak inni az ügyeletben lévők az egyetemtől –, mire a gyanú ráterelődött a már hosszú ideje az egészségügyben szolgáló nővérre, tudta meg a lap.

Mivel a baranyai nő hosszú ideje dolgozott az egészségügyben, ezért a hatóság azt is vizsgálja, történhetett-e korábban is hasonló eset. Nem zárható ki ugyanis, hogy korábban más kórházban is kevert valamit a kollégái kávéjába. Az viszont a védő szerint egyértelműen kizárható, hogy most, a PTE KK neurorehabilitációs osztályán a kollégáin kívül mások is kaptak a nő „koktéljából”.

A lap arra a kérdésére, kiderült-e már, hogy a gyanúsított beszámítható volt-e, amikor tudatmódosítót kevert a kollégái italába, a védő azzal felelt: erre most még nem tud igent vagy nemet mondani, de az bizonyos, hogy az eljárás során a későbbiekben vizsgálni fogja a kirendelt igazságügyi orvos szakértő, hogy az ápolónő beszámítható-e.

Arról az ügyvéd nem akart semmit mondani, hogy az ápolónő honnan vehette az italokba kevert szereket. Az viszont biztos, hogy egészségügyi dolgozóként erre lehetett módja, illetve könnyebben hozzáférhetett ilyesmihez, mint egy átlagember. Egerszegi Zoltán azt viszont határozottan cáfolta, hogy a nő italokat elfogyasztó kollégái életveszélyben lettek volna. – Ezt bizonyítja az is, hogy súlyos testi sértés gyanújával nyomoz a rendőrség – tette hozzá.

A hatóság az őrizetbe vétel után kezdeményezte a nő előzetes letartóztatását is, de múlt pénteken a Pécsi Járásbíróságon az a határozat született, hogy erre nincs szükség, a nő szabadlábon védekezhet lakhelyelhagyási tilalom mellett. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett, szerinte indokolt lett volna az előzetes letartóztatás. A fellebbezés elbírálása két héten belül várható.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink