2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Az év kiválóságait ünnepelték az egészségügyi szakdolgozók

Éves Díjátadó Gálát tartott december 9-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK). Az ünnepségen szakmai díjakat, újságírói kitüntetést adtak át és köszöntötték a jubiláló szakdolgozókat is.

Idén is a budapesti Lurdy Házban rendezték meg a MESZK hagyományos Díjátadó Gáláját.

Az ünnepség megnyitóján dr. Balogh Zoltán, a köztestület elnöke beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy az egészségügyi szakdolgozók maguk is pozitívan nyilatkozzanak hivatásukról, ne csak a nehézségekről, kihívásokról, hanem eddig elért eredményekről és sikerekről is beszámoljanak. A kamara céljai közé tartozik az is, hogy olyan hagyományokat, rendezvényeket teremtsen, melyekkel szimpatikussá és vonzóvá teheti az egészségügyi hivatást a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a társadalom számára.

A MESZK rangos szakmai kitüntetéseket alapított, ezáltal is kiemelve a legjobban teljesítő szakdolgozókat, általuk, munkájuk által népszerűsítve az egészségügyi hivatást. A köztestület az alulról építkező pályázati struktúra kialakításával a kitüntetetteket a szűk, közvetlen munkakörnyezetük javaslata alapján emeli ki a közösségből, úgy, hogy munkájukat  a tágabb értelembe vett szakmai közösség is egyaránt érdemesnek találja az elismerésre.

A Kitüntetési Bizottság felterjesztésére az Országos Elnökség jóváhagyása után születtek meg az idei év győztesei:

2022. Év Kiváló Szakdolgozója Illencsik Katalin, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Sebészet és Traumatológiai Osztályának osztályvezető főnővére, diplomás ápoló.

2022. Év Kiváló Szakdolgozója különdíjasa Rácz Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Dél Alföldi Régió Szegedi Mentőállomásának mentőtisztje.

2022. Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Tóth Katalin Bíborka, a Magyar Honvédkórház Egészségügyi Központ Oktatási és Szervezési Osztály szakoktatója, MSc okleveles ápoló (intenzív specializációval).

2022. Év Kiváló Szakdolgozói Közössége: Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet - Vaszary Kolos Kórház Esztergom - Dorogi Rendelőintézet,

Tagjai:

Bartlné Erdei Zsuzsanna Krisztina, szakasszisztens

Berkyné Szűcs Márta, szakasszisztens

Csákvári Bernadett, szakasszisztens

Feindné Bartek Bernadett, szakasszisztens

Gerendás Györgyi Gabriella, asszisztens

Hemeráné Vetró Alíz, szakasszisztens

Keserű Tímea, szakasszisztens

Kovácsné Tácsik Andrea, szakasszisztens

Környei Alexa, segédasszisztens

Kucserák Zoltánné, ápoló

Lenbachner Mónika, fizioterápiás asszisztens

Mayer Emese, asszisztens

Meng Edit, szakasszisztens

Magyarosné Horváth Tünde, szakasszisztens

Magyar Mónika, fizioterápiás asszisztens

Mestra Ildikó Katalin, asszisztens

Mucsiné Belecz Andrea, szakasszisztens

Pap Kálmán, gyógymasszőr

Jillich Rozália, asszisztens

Ruzsinszkiné Emődy Ildikó, szakasszisztens

Rumpliné Kara Zsuzsanna        , asszisztens

Saághyné Ébelle Andrea, szakasszisztens

Schiszler Krisztina, szakasszisztens

Serdültné Buzdogán Zsanett, asszisztens

Soós Tünde, gyógytornász

Stámusz Andrea, gyógyfoglalkoztató, mb. vezető asszisztens helyettes

Szeibert Andrea, asszisztens

Turák Zsoltné, asszisztens

Vígváryné Konecsni Mária, szakasszisztens

Kolozsvári Jenőné, szakasszisztens.

2022. Év Kiváló Szakdolgozói Közössége különdíját Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon Együtt-Egymásért Szocális és Gyermekotthon kapta.

Tagjai:

Kubikné Márton Alíz, osztályos ápoló

Turcsics Tünde, osztályos ápoló

Hidvári Ildikó, osztályos ápoló

Kürti Ilona, osztályos ápoló

Kreskai Szilvia, osztályos ápoló

Budai Violetta, osztályos ápoló

Zadravecz Krisztina, osztályos ápoló

Németh Richárd, osztályos ápoló.

A rendezvényen hagyományosan köszöntötték azok az ebben az évben 75, 80, 85, 90 éves születésnapjukat ünneplő egészségügyi szakdolgozókat, akik évtizedeken keresztül dolgoztak az egészségügyben, ezzel kivívva a szakma megbecsülését. Közülük többen a mai napig az egészségügyben teljesítenek szolgálatot.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2014-ben „Hiteles Tájékoztatásért” néven egy különleges díjat alapított, melyet olyan újságíróknak, publicistáknak adományoz, akik rendszeresen foglalkoznak az egészségügyet, a szakdolgozókat és az egészségpolitikát érintő kérdésekkel. Tájékoztatják a nyilvánosságot a szakdolgozók helyzetét befolyásoló tendenciák megjelentésével, korrekten bemutatják az egészségügy multidisziplinaritását, hírt adnak a kamara eseményeiről, rendezvényeiről.

Az idei esztendőben a hiteles tájékoztatásban betöltött kiemelkedő szerepe miatt a MESZK Országos Elnöksége úgy határozott, hogy az elismerést dr. Szepesi Andrásnak, a Weborvos Szerkesztő Bizottsági elnökének adományozza.

cimkék

hirdetés

Könyveink