2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Kitekintő

Az amerikaiak 24 százaléka hisz a lélekvándorlásban

Az amerikaiak életében az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt a spirituális élmények jelentősége: míg 1962-ben az amerikaiak mindössze 22 százaléka számolt be valamilyen misztikus élményről, idén már közel fele.
Azt régóta tudni lehet, hogy az Egyesült Államok lakossága vallási tekintetben nagyon sokszínű. Az azonban még a felmérés készítőit is meglepte, hogy a különböző vallási hagyományok milyen mértékben keverednek az egyéni hitvilágon belül is - írja a The Washington Post. Korábban ugyanis a Pew Forum által készített vallási témájú közvélemény-kutatások nem tartalmaztak a babonával és a túlvilági élményekkel kapcsolatos kérdéseket.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérés szerint az amerikaiak 24, a keresztények 22 százaléka hisz a reinkarnációban. Az asztrológia is széles körben elfogadott: minden negyedik amerikai keresztény úgy véli, hogy a csillagok állása befolyásolja az emberek sorsát, és elhiszi, hogy a talizmánok vagy a földrajzi képződmények energiát bocsátanak ki. A megkérdezettek közel harmada állította, hogy kapcsolatba lépett halottak lelkével, és ötöde találkozott szellemekkel. Összesen 65 százalék számolt be valamilyen túlvilági tapasztalatról. A keresztények 17 százaléka hisz benne, hogy az átkok hatásosak, és 20 százalék spirituális tevékenységnek tekinti a jógázást.

 
 
Globusz.net

cimkék

hirdetés

Könyveink