hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-22

A gyerekek, a terhes nőkkel, valamint a ritka betegségben és a pszichiátriai zavarban szenvedőkkel együtt sérülékeny populációt alkotnak, különleges gyógyszervizsgálati szabályok érvényesek rájuk. 

#2
Medical Online >> Mi újság?
2010-09-20

A gyerekeknél alkalmazott gyógyszerek egy részét nem tesztelték kiskorúakon - írja a Népszabadság. A témáról a Medical Tribune a héten konferenciát tart.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-09-17

Interjú Borvendég Jánossal, az EMA gyermekgyógyászati gyógyszerfelhasználást engedélyező bizottságának tagjával.

#4
Medical Online >> korábbi zoom >> Gyermekgyógyászat
2010-09-16

A gyógyszerfejlesztés hiányosságai leginkább a gyerekeket sújtják. Ők ugyanis csak szűk piacot jelentenek, így a cégek számára különböző ösztönzők nélkül nem éri meg, hogy kutatásokat végezzenek ezen a komoly etikai kérdéseket felvető területen. Ráadásul a gyermekgyógyászati vizsgálatok rendkívül költségesek, sajátos szakértelmet, módszertant igényelnek, így kivitelezésük és finanszírozásuk a gyógyszerfejlesztés speciális területét képezi.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-14

A gyermekkori kötelező oltások megváltoztatták az akut bakteriális rhinosinusitis és az akut otitis media előfordulásának gyakoriságát.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-14

Az újszülöttkori agykárosodást (Little-kór; cerebral palsy, CP) nem progresszív mozgás- és egyensúlyzavarok jellemzik, amelyek az egész élet során fennmaradnak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-09-13

Újabb tanulmány amely bizonyítja, hogy a higanyalapú timerozál nem növeli az autizmus kockázatát.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-13

A gyermekkori anesztéziával kapcsolatos morbiditás és halálozás leggyakoribb okai a perioperatív légzési szövődmények. Korábban már azonosították a légzési szövődmények néhány kockázati tényezőjét, azonban nem tudni, hogy mennyire veszik figyelembe ezeket a klinikai gyakorlatban.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-09-04

Amikor a sótlanság előnyös... 

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-08-30

A budesonid/formoterol terápia gyermekekben eredményesebb, mint a naponta egyszeri budesonid kezelés.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.