Magyar orvosok is dolgoznak a Parkinson-kór felismerését a jellegzetes tünetek megjelenése előtt lehetővé tévő új módszereken, amelyek révén drámaian lehetne javítani a betegségben szenvedők életkörülményein.
A Scripps Research Institute kutatói a Parkinson-kór egyik fő patológiás elváltozásának számító alfa-szinuklein fehérje szintjét csökkentették egy mRNS alapú eljárással.
A Northwestern University kutatói a Neuron folyóirat hasábjain a Parkinson-kór kialakulásának egy új lehetséges magyarázatát írják le, egyúttal olyan felfedezést is tettek, amely megnyithatja az utat új gyógyszerek fejlesztése felé.
A University of Montreal kutatói a Nature Communications hasábjain megjelent cikkükben arról számoltak be, hogy meglepő felfedezést tettek a Parkinson-kór progressziója területén.
A University of Helsinki kutatói a Frontiers in Cellular and Infection Microbiology folyóiratban megjelent cikkükben a Parkinson-kór kialakulásának egy lehetséges okát tárták fel.
A vízzel az emberi szervezetbe kerülő Desulfivibrio baktériumok egyes fajai váltják ki az idegsejteket elpusztító fehérjék túltermelődését, írja az Index.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?