hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-08-07

A járványügyi bevetési egység elsődleges feladata a fertőzési gócpontok lokalizálása és a vírus továbbterjedésének megakadályozása.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-01-14

Az amerikai hadsereg a vegyi fegyverek egyik legelterjedtebb hatóanyagcsoportja, a szerves foszfátszármazékok elleni szert fejlesztett ki, mely a patkányokon és tengerimalacokon végzett tesztek eredményei szerint több napos védelmet biztosít.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-04-23

A Japán Nemzeti Levéltár nyilvánosságra hozta a kegyetlen emberkísérleteiről hírhedt 731-es egység több mint 3600 tagjának nevét.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-04-11

Ötszáz paciensnél észleltek vegyi fegyverhasználatra utaló tüneteket a szíriai Kelet-Gutában, jelzi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közlése alapján a hvg.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-07-09

Rekonstruálják Kínában a japán hadsereg hírhedt 731-es egységének biológiai laboratóriumát és börtönét, hogy jövőre megnyithassák a nagyközönség előtt.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-09-02

Egyre több minden derül ki a damaszkuszi vegyifegyver-támadás körülményeiről. De mi is az a szarin, és miért különösen érzékeny a világ éppen a vegyi fegyverek iránt?

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-08-08

Kínai kutatók nemrégiben a második világháborús japán megszállás idején elkövetett biológiai támadások újabb tárgyi bizonyítékaira leltek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-12-29

Újszerű technológiát dolgoztak ki kutatók, ami lehetővé teszi, hogy a terroristaelhárítók a vegyi anyag maradványaiból kikövetkeztessék, honnan származnak az anyag alkotórészei.

#9
Medical Online >> Mi újság?
2011-06-14

Körülbelül fél-egymillió forintos befektetéssel már egy nem túl kifinomult, de használható eszközt elő lehet állítani biológiai fegyver gyanánt - mondta Faludi Gábor a Magyar Nemzetnek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-07-23

Néhány hete vezető hír volt a tudományos sajtóban, hogy Craig Venter és munkacsoportja „mesterséges baktériumot” hozott létre kémcsőben. A hírrel együtt, de nem először szólt a média az élettel foglalkozó természettudományok új ága, a szintetikus biológia születéséről is. Írásunkban bemutatjuk az új tudományterület eddigi eredményeit és hazai művelői tevékenységét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.