2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

WHO: semmisítsék meg a veszélyes vírusokat!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt tanácsolta Ukrajnának, hogy semmisítsen meg minden veszélyes kórokozót kutatólaboratóriumaiban – közli a Reuters nyomán a 168.

Más országokhoz hasonlóan Ukrajnában is vannak közegészségügyi laboratóriumok, amikben veszélyes emberi és állati betegségeket, köztük a Covid-19-et vizsgálják. A WHO azért kéri ezen patogének elpuszítását, hogy nehogy kiszabadulhassanak egy esetleges támadás, bombázás következtében. A laboratóriumok most az Oroszország és a Nyugat közötti propagandaháború középpontjában állnak, mivel Oroszország azzal vádolja Ukrajnát, hogy az Egyesült Államok által működtetett biológiai és vegyi fegyvereket gyártó létesítményeknek ad otthont.

A Reuters-nek nyilatkozó WHO-tisztviselő nem árulta el, hogy mikor adták a tanácsot, és azt sem, hogy azt Ukrajna betartotta-e, vagy hogy milyen kórokozók és toxinok voltak/vannak az ukrán laboratóriumokban. E laboratóriumok némelyike korábban támogatást kapott az Egyesült Államoktól, az EU-tól és a WHO-tól, írja a lap.

(forrás: 168.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink