hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 32
#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-03-08

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet tavaly februárban megbízott főigazgatója, dr. Óváry Csaba válaszolt az Orvosok Lapja kérdéseire.

#3
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2018-12-12
#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-11-21

Egyelőre nincs hivatalos információ az év végi konszolidációról – többek között ez is kiderült az Orvostechnikai Szövetség fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-05-22

A trombolízist és a pitvarfibrillációval összefüggő stroke megelőzését szolgáló gyógyszerek biztosításán túl is szeretnék segíteni a betegség megelőzését, illetve a már betegek állapotának javítását, közli a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-04-03

Maga kezelte saját infarktusát egy ápoló Ausztráliában, miután szakemberként egyedül dolgozott a munkahelyén, számol be az OTSZ.

#7
Új biomarker: az immunaktivációt jelző suPAR Új biomarker: az immunaktivációt jelző suPAR
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-11-24

A magasabb suPAR-szint az adott személynél az immunrendszer fokozott aktivációjára utal. Ezt a következtetést különböző virális, bakteriális és parazitás fertőzésekben, autoimmun betegségekben, valamint rosszindulatú daganatos betegségben szerzett vizsgálatok támasztják alá.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-12-04

Magyarországon évente 40-50 ezren szenvednek el stroke-ot, s kezelésükre nagyjából évi 12 milliárd forintot fordít az egészségbiztosító – írja áttekintésében a VG.hu.

#9
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2014-07-24

A mélyvénás trombózis az esetek többségében a lábszárra lokalizálódik, és spontán megoldódik. Amennyiben az alsó végtagi proximális vénákra is kiterjed, jelentősen nő a szimptomatikus tüdőembólia kockázata.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-02-12

„Magasabb szemszögből érkezve”, új látásmóddal kiderülhet, hogy a gazdasági nehézségek ellenére vannak még lehetőségei az egészségügyi intézményeknek – derül ki a Cserháti Péter miniszteri biztossal készült interjúból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.