hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-09-20

Nem fél többé a macskától a toxoplazmával fertőzött egér, még azután sem, hogy meggyógyult. Az egysejtű élősködő tehát maradandó agyi elváltozást okozhat - derült ki amerikai kutatók kísérleteiből.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-21

Az Egyesült Államokban évente 1,2 tonna macskaürülék kerül a szemétbe, mely Toxoplasma-fertőzések forrása lehet – figyelmeztetnek kutatók a Trends in Parasitology legfrissebb számában.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-03-22
A fertőző betegségek diagnosztizálása nagyban hasonlít a rendőrök és a nyomozók munkájához. Az ügy megoldásához a vizsgálónak – a helyszínen levő bizonyítékokra támaszkodva – fel kell fednie a bűnöst. A bűnügyi történetek kedvelői azonban jól tudják, hogy a tettes nem az elkövetés eszközével a kezében várja a helyszínen üldözőit. A bűnügy megoldásához általában fáradságos munkával kell összegyűjteni a vádemeléshez szükséges bizonyítékokat.
#4
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
-0001-11-30

Ha egy várandós az összes „szakértő” tanácsait figyelembe kívánja venni étrendje összeállításakor, akkor könnyen előfordulhat, hogy végül nem sok étel közül választhat. Cikkünk tanácsot nyújt ahhoz, hogyan ismertethetjük a terhesekkel az ételekben rejlő veszélyeket – a toxoplasmosistól a földimogyoróig – oly módon, hogy ne keltsünk bennük felesleges feszültséget és ne vegyük el tőlük az étkezés örömét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
-0001-11-30

Mely ételek jelentenek valóban veszélyt egy várandós számára? A betegek szorongva várják a választ, és örömmel fogadják, ha gyakorlati tanácsokat kapnak a kávé- és alkoholfogyasztásra, illetve a higanyra és egyéb anyagokra vonatkozóan.

#6
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
-0001-11-30

Egy 24 éves először terhes nő a magzatmozgások csökkenése miatt fordul orvoshoz a 32. terhességi héten, melynek hátterében magzati elhalásra derül fény. Hogyan történjen a beteg kivizsgálása?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.

Egy hihetetlenül érdekes újságkivágást osztott meg nemrég Dr. Dobson Szabolcs, a Képes gyógyszerészet oldal szerzője. Egy 1920-as Orvosi Hetilapból származik, a spanyolnátha járvány idején írta báró Korányi Sándor, a múlt századforduló kimagasló belgyógyász tudósa.