hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-04-03

Dr. Csomó Krisztián Benedek és dr. Koppány Ferenc a leginnovatívabb PhD-értekezés díját vehették át a Semmelweis Egyetem és a Richter tavaly megrendezett Innovációs Napján.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-25

Új távlatok nyílhatnak a vízben oldott szennyező anyagok, például a gyógyszermaradványok káros hatásainak csökkentésére.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-01-14

A tilalom hat hónapos átmeneti időszakot követően július elején lép majd életbe, közölte a brüsszeli testület pénteken.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-05-08

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság vizsgálata arra jutott: az E171 jelzésű élelmiszerszínezék anyag karcinogén lehet, írja a hvg.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-02-17

A baktériumokat a szövetből 99,9 százalékban megsemmisíteni képes technológiát fejlesztett ki egy francia vállalat. Koronavírus ellen is hatékony.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-05-08

Klinikai tesztet végeztek a négy legelterjedtebb fényszűrő molekulával, és a JAMA-ban publikálták az eredményt, írja az Index.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-03-28

A folyamatosan növekvő incidenciájú malignus bőrdaganatok kialakulásában kiemelkedő szerepe van a napfény karcinogén ultraibolya tartományának.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-03-14

Kínai tudósok kidolgoztak egy technikát, amelynek segítségével az általuk kezelt vak rágcsálók látni kezdtek, közli a GyártásTrend.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-30

A titán-dioxid a krónikus gyulladásos bélbetegségek esetén fokozhatja a gyulladást, közölte a PharmaOnline.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-07-21

A naptej is okozhat rákot – címmel ír a Népszava az élelmiszerekben és falfestékekben is  alkalmazott titán-dioxid napvédő szerek adalékaként való felhasználásáról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?