hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-10

Egymillió USD a részvételi költsége annak a klinikai vizsgálatnak, amiben a telomeráz enzim révén nyernének plusz éveket, írja a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-12-11

A Harvard Nobel-díjas professzora arra kérte a Nature Chemistry szerkesztőit, hogy töröljék 2016-os tanulmányát, írja a Qubit.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-06-15

Tematikus számban dolgozza fel a Cell Stem Cell című szaklap az öregedés biológiájával kapcsolatos aktuális tudásunkat. Az egyik tanulmány arra a kérdésre is választ ad, hogy különbözik-e a két nem őssejtjeinek öregedése.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-05-17

Az első erős bizonyítékot közölték arra, hogy génterápiával meghosszabbítható az idősebb élőlények egészséges élettartama. Az egerek után most nagyobb emlősök következnek – írja az [origo].

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-09-25

Itt az ideje szakítani a hittel, miszerint a korosodás egyenlő a betegséggel. Vagy mégse? Elbizonytalanodom, amikor azt olvasom: nincs éles határvonal, az öregedés nem egyik napról, a másikra következik be, fokozatos, sok lépcsős biológiai folyamat. A kornak nincs nagyon jelentősége, társadalomfüggő, hogy mikortól tartanak valakit öregnek, de tény: a szervezet hanyatlása az életkorral halad, ha a kapcsolat nem is nevezhető túl szorosnak.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-02-11

Növekvő kognitív teljesítmény és emocionális jóllét, javuló fizikai állapot és fejlődő empátia már napi 20-30 perc gyakorlással – nem sarlatánok, hanem a legújabb tudományos kutatások ígérik. A meditációs gyakorlatok pozitív hatása a kognícióra, viselkedésre, az agyi plaszticitásra, a fizikai és az érzelmi egészségre és az öregedésre...

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-30

A súlyos aplasztikus anémiát életveszélyes citopéniák jellemzik és a csontvelői progenitor sejtjek számának drámai csökkenése.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-07-02

A világ első hasnyálmirigyrák elleni vakcinája kidolgozása felé halad egy dél-koreai gyógyszergyár.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-02-08
Olyan génváltozatra bukkantak brit és holland kutatók, amely megmagyarázhatja, miért öregszenek egyes emberek korábban, mint mások; a felfedezés az öregedéssel összefüggő betegségek, ráktípusok megértéséhez is közelebb visz.
#10
Medical Tribune VII. évf.21. szám
Medical Online
2009-10-21
A telomérák molekuláris biológiájának megalapozásáért az orvosi-élettani Nobeldíjat 2009-ben az ausztráliai születésű Elizabeth H. Blackburn (Kaliforniai Egyetem, San Francisco), a kaliforniai Carol W. Greider (Johns Hopkins Orvosegyetem, Baltimore) és a Londonban született Jack W. Szostak (Harvard Orvosegyetem, Boston) kapta megosztva. Az új orvosi Nobel-díjasoknak kiemelkedő szerepük volt a kromoszómák természetes végeit lezáró, sokszorosan ismétlődő nukleotidsorokat tartalmazó telomérák azonosításában, amelyek védik a genomot a sejtosztódás során elkerülhetetlenül bekövetkező DNS-rövidülés káros hatásaival és a kromoszómák közti fúziókkal szemben. A telomérákat újabb oligonukleotid egységekkel hosszabbító speciális reverz transzkriptáz enzim, a telomeráz megismerése is elsődlegesen nekik köszönhető. Alapkutatásaik az utóbbi időben új utat nyitottak a sejtszintű öregedés és a daganatos átalakulás klinikai befolyásolási lehetőségeinek megismerésében is. Folytatás a 6. oldalon
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.