hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 547
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-09-16

Egy szlovén kórházban felcseréltek egy elhunyt és egy felgyógyult beteget – az egészségügyi miniszter felajánlotta lemondását.

#2
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> neuropathia
2022-09-08

A jelen cikkben azt igyekezzük körbejárni, hogyan függ össze a diabéteszes neuropátia a pszichológiai jólléttel és a mentális zavarokkal, illetve melyek azok a pszichológiai beavatkozások, amelyek csökkenthetik a diabéteszes neuropátia betegségterheit.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-02

Skócia és Magyarország között ingázik az eredetileg szívsebésznek készülő, ám ma már háziorvosként praktizáló Török Zsolt, akit skóciai tapasztalatairól kérdeztünk.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-24

Az elsősegélynyújtás és az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet, közölte a Médiaunió Alapítvány.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-23

Negyven év kormányzati munka után távozik posztjáról Anthony Fauci, az USA fő járványügyi vezetője, elnöki főtanácsadó.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-29

Egyes országokban nehezebb bejutni a gasztroenterológiai szakképzésbe, mint egy idegsebész rezidensi állást elnyerni – mondta lapunknak dr. Papp Mária, a Debreceni Egyetem Gasztroenterológia Klinikájának tanszékvezetője.

#7
Medical Online >> Asztma
2022-07-22

A mepolizumab-kezelés hatékonyságát és biztonságosságát elemző REDES–vizsgálat két szempontból kiemelten fontos: 1) a kiindulási eozinofil-szám függvényében vizsgálta a terápiás kimeneteket; 2) dél-európai betegpopuláción végzett vizsgálat volt.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-08

Az ezredforduló környékén kifejlesztett, majd gyorsan bővülő genomikai és egyéb omikai, valamint más molekuláris biomedicinális megoldások a klinikai medicina és az egészségügy más területein is új korszakot nyitottak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-07-04

Lezárul az Országos Kórházi Főigazgatóság HoCare2.0 projektje, amely ösztönözte az innovatív otthonápolási/gondozási megoldások fejlesztését.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-29

Az előző másfél évben megkezdett munkát folytatják a Belügyminisztérium alá rendelt egészségügyért felelős államtitkárságon, a háziorvosi praxisok és a járóbeteg-szakellátók egy részét is az OKFŐ irányítása alá vonnák.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.