hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 530
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-11

Évente csaknem százhúszszor megtették a mentők a Hold-Föld távolságát – mondta a Mandinernek Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-05-11

Gates szerint a magyar kutató elképesztően előrelátó, régen meglátta az mRNS-ben rejlő lehetőségeket, írja az szmo.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-05-04

Vajon a korszerű gépi tanulási módszerek mennyire adnak pontos és megbízható képet az egyéni életminőségről?

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-26

Kemenesi Gábor virológus Facebook-oldalán ismertette, milyen fertőzések járnak a Covid-hoz hasonló tünetekkel, szúrta ki a 24.hu.

#5
Medical Online >> Asztma
2022-04-01

A mepolizumab-kezelést abbahagyó súlyos eozinofil asztmás betegeknél az exacerbatiok számának az emelkedése és csökkent asztma-kontroll tapasztalható azokhoz képest, akik tovább folytatják a mepolizumab-terápiát.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-01

Késve meghozott intézkedések, a szakpolitikát uraló, centralizált politikai döntések jellemezték a koronavírus-járvány kezelési gyakorlatát Magyarországon, amelynek nyomán komoly többlethalálozással a hátunk mögött léptünk a pandémia harmadik évébe.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-03-29

Letették a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) új, legmagasabb biztonsági szintű laboratóriumának alapkövét kedden Budapesten.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-03-22

Képessé váltunk arra, hogy előállítsuk a szükséges eszközöket, közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  kedden Jászapátiban.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-03-05

Belgiumban hétfőtől, Romániában szerdától megszűnik a járványügyi veszélyhelyzet. Nemzetközi kitekintés.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-02-25

A digitális medicina vagy telemedicina az utóbbi évtizedben az orvostudomány egyik legdinamikusabban fejlődő ágává vált. Ráadásul a szükséghelyzet Magyarországon is kikényszerítette a terület régóta hiányolt jogi szabályozását is. A pszichiátriában és a pszichoterápiában különösen sok előnyt jelentenek a digitális módszerek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.