hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 23
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-10-07

Az epilepszia kezelése során kiemelt helyet foglal el az egyes antiepileptikumok farmakokinetikai tulajdonságainak ismerete.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-11

Amerikai kutatók kimutatták, hogy az opioidok fájdalomcsillapító hatása kevésbé érvényesül, ha a beteg valamilyen SSRI antidepresszánst szed, másrészt pedig egy gépi tanuláson alapuló mechanizmust fejlesztettek ki az opioidok várható hatásosságának predikciójára.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-01-09

A korszerű kezelés lényege a korszerű szemlélet jegyében felállított diagnózis, a korszerű antidepresszívum választása, majd beállítása és a gyógyulási folyamat végigkövetése a teljes funkcionális gyógyulásig, illetve a gyógyult állapot stabilizálódásáig. Ehhez a korszerű antidepresszívum-paletta mellett folyamatos terápiás figyelemre, szakmai tudatosságra van szükség.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-06

Mágneses rezonancia (MRI) és kérdőíves vizsgálatok segítségével több mint 3000 változó alapján a depresszió három altípusát különítették el japán kutatók. Az egyik altípus különösen érdekes, mivel az ebben szenvedő betegek nem reagálnak a szelektív szerotoninvisszavétel-gátló gyógyszerekre.

#5
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-05-19

A depresszió diagnózisa, a depressziós tünetek, valamint az új antidepresszáns-felírások háromszor gyakoribbak voltak lányoknál. Diagnózisok vonatkozásában leggyakrabban depresszió esetén írták fel a készítményeket, ezen felül még említésre méltó a szorongás és a fájdalom.

#6
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-05-19

Ha a nagyobb dózisok nem hatékonyabbak, akkor a terápiás válasz elmaradása kapcsán alkalmazott dóziseszkalációs stratégia a jelentkező mellékhatások miatt még inkább a betegek javulása ellen dolgozhat.

#7
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-05-19

Az Amerikai Pszichiátriai Társaság jelenleg hatályos gyakorlati útmutatása úgy foglal állást, hogy a gyógyszer dózisának optimalizálása észszerű első lépés lehet, amennyiben a mellékhatásokból adódó teher tolerálható és a gyógyszer dózisának felső határát még nem értük el.

#8
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-12-18

Nőkben a hyponatraemia fokozza az osteoporosis és a nagy osteoporoticus csonttörések előfordulásának esélyét.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-21

Személyre szabott kezelés potencianövelő növénnyel, egy újfajta jó zsír felfedezése és a diabétesz agyi kezdetei – a közelmúltban három nagy horderejű tanulmány is napvilágot látott a 2-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatban.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-01-31

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek széles körben használatos fájdalomcsillapítók reumatológiai kórképekben, például arthrosisban, rheumatoid arthritisben és spondylitis ankylopoeticában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.