hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-11-27

Dolgozni fogunk reggel, délben és este – ígérte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Parlament Népjóléti Bizottsága előtt tartott éves beszámolójában.

#2
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Május
2019-07-30

Az irritábilis bélbetegséget heti gyakorisággal visszatérő idült hasi fájdalom és széklethabitus-változás jellemzi, ami alapvetően nem a betegek élettartamát, hanem életminőségét befolyásolja. Bár Róma IV kritériumok alapján diagnosztizálható funkcionális kórformáról van szó, az orvosi gondolkodásban és a betegellátási gyakorlatban továbbra is kizárásos diagnózisként szerepel.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-03-07

Tégely, tasak és boríték már van, három pilot és másfél évtized várakozás után év végén tényleg elindul az országos vastagbélrák szűrés.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2016-03-03

Bár üdvözlik a vastagbélszűrés országos bevezetését, egy sánta modell elindítása helyett egy szakmailag megalapozott rendszert szeretnének, melyben megfelelően motivált lehetne minden szereplő.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-08-26

A gyomor-bél rendszeri daganatok sikeres kezelése csak a gasztroenterológus és az onkológus közös munkájával képzelhető el – fogalmaz a Medical Tribune számára írt cikkében dr. Bodoky György.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-11-01

Ha az 50 év felettieket tízévenként egyszer endoszkópiás módszerrel megvizsgálnák, a vastagbéldaganatban elhunyt betegek számát 80 százalékkal lehetne csökkenteni, emlékeztet a Népszabadság.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-10-11
Október elsejétől több német laboratórium is teszteli az mSEPT9 névre hallgató, vérből kivonható biológiai jelzőanyagot: a biomarker az Epigenomics nevű cég vizsgálatai szerint valóban alkalmas a vastagbélrák korai kimutatására. A hírt a szeptemberben megrendezett európai onkológiai konferencián (ECCO/ESMO) jelentették be Berlinben.
#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-10-10
Az idén 80-100 millió forintot költ a kormány a rákszűrő programok népszerűsítésére - mondta el Székely Tamás a daganatos betegek egyesületeinek első országos konferenciáján pénteken Budapesten. Az egészségügyi miniszter szerint azokat a rákszűrő módszereket érdemes inkább támogatni, amelyekre nagyobb számban mennek el az emberek. Ezt annak kapcsán közölte, hogy a tárca a vastagbél- és végbélrákszűrés esetén a székletvérvizsgálatot támogatja az egyes szakemberek szerint nagyobb hatékonyságú tükrözés helyett.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.