hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 216
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-19

A korai felismerés az esetek többségében a hatékonyabb gyógyítást teszi lehetővé, derül ki dr. Kiss Gergely írásából, amelyet a WebOrvos idéz.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-10-05

15 országból érkeztek az előadók arra a kétnapos, pécsi tanácskozásra, ahol a 3D-nyomtatás orvosbiológiai felhasználását járják körül.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-03

A WHO-adatok szerint stroke-ban több ember hal meg évente, mint AIDS-ben, tbc-ben és maláriában együtt. Ez a betegség világszerte a tartós rokkantság vezető oka. Magyarországon minden 30. percben előfordul egy szélütés, évente 45-50 ezer új beteggel találkozunk.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-20

Megfelelő szűrési program akkor valósulhat meg, ha megfelelő célcsoportot meghatározott időn belül, a minőségi kolonoszkópia feltételei szerint jól képzett szakembergárda vizsgál meg.

#5
Neuroendokrin tumorok - múlt, jelen és jövő patológus szemmel Neuroendokrin tumorok - múlt, jelen és jövő patológus szemmel
Medical Online >> Rovatok >> Neuroendokrin tumor >> Patológiai diagnosztika
2017-09-06

A neuroendokrin tumorok biológiai viselkedése függ a tumor keletkezési helyétől, méretétől és proliferációs aktivitásától.  Precíz diagnosztikájuk alapvetően radiológiai és laboratóriumi vizsgálatokra épül, amelyeknek nélkülözhetetlen része az immunhisztokémiai vizsgálat.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-08-24

Szakmai megbeszélésen fogadta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke Berényi Ervint, a debreceni Klinikai Központ elnökét.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-22

Negyven százalékkal csökkentheti a mellrákos halálesetek számát a 40 éves kortól az évente végzett mammográfia, írja a Napi.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-08-11

A július eleji adatok alapján jelenleg 104 CT- és 65 MR-berendezés található a magyar kórházakban és egészségügyi intézetekben – írja az MNO.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-07-04

Július 1-jén Berényi Ervin orvosprofesszor váltotta Édes Istvánt a Klinikai Központ élén, közli az unideb.hu alapján a Weborvos.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-13

A DREAM Challenges csoport nemzetközi versenyt hirdetett mammográfiai felvételek minél jobb diagnosztikai kiértékelésére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Akkor tudunk nehéz helyzetben lévő embertársainkon, barátainkon, rokonainkon segíteni, ha jobban megértjük a halállal kapcsolatos lelki folyamatokat, és mi magunk is rendezzük a viszonyunkat ezzel a kérdéssel.

Két közlemény is megjelent a British Medical Journal-ben a szteroid torokgyulladásban való alkalmazásáról. Az egyik egy review és metaanalízis (Corticosteroids for treatment of sore throat: systematic review and meta-analysis of randomised trials), a másik egy ajánlás (Corticosteroids for sore throat: a clinical practice guideline).