hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> immunológia
2015-11-19

Jelenleg nem áll rendelkezésünkre egyetlen olyan biomarker sem, melynek segítségével a kezelés indítása előtt megállapíthatnánk annak várható hatékonyságát.

#2
Medical Online >> Rovatok >> immunológia
2015-05-10

A krónikus gyulladásos betegségben szenvedő betegek legalább harmada nem reagál a TNF-alfa gátló kezelésre, vagy a kezdeti hatékonyság később csökken.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-11-08

Növekszik az "új típusú fény", az úgynevezett felületi plazmonok iránt az érdeklődés, melyek a gyógyászatban alkalmazást nyerhetnek – írja az MTI.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-10-09

A francia Serge Haroche és az amerikai David J. Wineland kapta megosztva az idei fizikai Nobel-díjat kvantumfizikai kutatásaiért. A hazai szakemberek szerint új korszakot nyitottak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-11-23

Német kutatók "vírusmikroszkópot" fejlesztettek. A Dortmundi Műszaki Egyetemen az így készült képek gyors feldolgozására fejlesztenek szoftvert.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-02-13
Kroó Norbert, az MTA KFKI Szilárdtestfizikai és Optikai Intézetének professzora különleges teljesítményekre képes, a plazmontechnológiára alapozott mikroszkópot épített. A plazmonokat akár a rákgyógyászatban is használhatják.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.