hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 23
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-12-10

Azoknál a betegeknél, akik pajzsmirigydaganatban, leukémiában vagy non-Hodgkin limfómában betegedtek meg, a megelőző években nagyobb gyakorisággal hajtottak végre CT-vizsgálatot.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-11-08

Az FDA augusztus végén és október közepén két olyan terápiát is engedélyezett, amelynek során génmódosított fehérvérsejtekkel kezelik a rák bizonyos típusait, közli a 24.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-08

Veszélyben van az akadémiai kutatás Európában a finanszírozás és a megfelelő törvények hiánya miatt, hívja fel a figyelmet az Onkológusok Európai Társasága két másik szakmai szervezettel karöltve. Az ESMO Open-ben publikált tanulmány bemutatja az anyagi érdekektől független kutatás szerepét.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-20

Az Európai Bizottság feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott az AbbVie új készítményének, amely az indikáció szerint  nehezen kezelhető krónikus limfoid leukémiában szenvedő betegek monoterápiás kezelésére alkalmas. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-09-15

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) minden évben szeptember 15-én, a nemzetközi Limfóma Világnapon hívja fel a figyelmet a limfómákra és a korszerű terápiás lehetőségekre, amelyek további esélyt adnak a gyógyulásra.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-08-12

A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (International Agency for Research on Cancer; IARC) listája alapján 10 kórokozó tehető felelőssé a daganatos megbetegedések mintegy 15 százalékáért.

#7
Medical Online >> Rovatok >> immunológia
2016-02-17

A többféle támadáspontú célzott biológiai terápiák közül elsőként alkalmazottak, ezáltal pedig messze a legtöbb terápiás tapasztalatot is a TNF-alfa gátló (tumor nekrózis faktor) terápiák adják

#8
Új biomarker: az immunaktivációt jelző suPAR Új biomarker: az immunaktivációt jelző suPAR
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-11-24

A magasabb suPAR-szint az adott személynél az immunrendszer fokozott aktivációjára utal. Ezt a következtetést különböző virális, bakteriális és parazitás fertőzésekben, autoimmun betegségekben, valamint rosszindulatú daganatos betegségben szerzett vizsgálatok támasztják alá.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-09-16

Az új terápiás eredményeknek köszönhetően öt percre rövidülhet az eddigi több órás kórházi tartózkodás a limfómás betegek esetében - olvasható a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány közleményében.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-05-27

Az IBD kezelésében alkalmazott gyógyszerek némelyike fokozza a malignus folyamatok kockázatát, az abszolút incidencia azonban így is nagyon kicsi – a rizikót egyénileg kell mérlegelni a potenciális előnyök fényében. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.