hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 412
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-07-12

A University of Colorado Anschutz Medical Campus kutatói a Brain folyóiratban megjelent új cikkükben egy olyan jelátviteli útvonalat írtak le, amely alkalmas lehet a Parkinson-kór progresszióját megváltoztató betegségmódosító terápiák kidolgozására.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-08

Az ezredforduló környékén kifejlesztett, majd gyorsan bővülő genomikai és egyéb omikai, valamint más molekuláris biomedicinális megoldások a klinikai medicina és az egészségügy más területein is új korszakot nyitottak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-06-27

Először használtak amerikai kutatók fotonikus eszközben mesterséges intelligenciát, hogy nagy tempójú képfelismerést érjenek el, írja a hvg.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-15

A Scripps Kutatóintézet munkatársai szerint az agy egyik fehérjéje felel az alkoholbetegeknél tapasztalható visszaesésekért, írja a Qubit.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-13

A Qubit szerint a Harvard Egyetem Molekuláris és Sejtbiológiai tanszékének kutatói azt állítják, azonosították az agy „betegségközpontját”.

#6
Medical Online >> Nagyvizit- Epilepszia
2022-06-08

Az epilepszia élettartam-prevalenciája 1,2–2,9%, ami nem alacsony arány összességében. Emellett kiemelendő, hogy a kezelés évekig, évtizedekig, akár egész életen keresztül tarthat, így különböző élethelyzetekben kell kezelni, megtalálni a beteg számára optimális, egyénre szabott terápiát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-31

Egereken végzett kísérlet utal arra, hogy a fertőzés átvészelését követően a Parkinson-kórban tapasztalthoz hasonló agykárosodás fordulhat elő.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-24

Javul a Debreceni Egyetemen az idegrendszeri kóros betegségek kezelése az egyetem partnerségével megvalósuló projekt keretében.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-13

Egy kutatócsoport felfedezése megerősíti azt a feltevést, hogy a gyors ritmus a szükséges előfeltétele a magasabb rendű agyi funkciónak.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-12

Egy, a Nature Communications folyóiratban megjelent cikkben arról számoltak be, hogy őssejtekből létrehozott prenatális agymodellen sikeresen alkalmaztak két olyan génterápiás módszert, melyek alkalmasak lehetnek az autizmus egyik formájának, a Pitt-Hopkins szindrómának a kezelésére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A kunszentmártoni mentők megitatták a megjelent állatokat, amelyek később „elegánsan távoztak.”