hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-09-18

Depresszió, szorongás, poszttraumás stressz esetén az emberek erőteljesen emlékeznek a negatív élményeikre – hangzott el az M5-ön.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-11-10

Egyes elméletek szerint a valóság csak a tudatunkban létezik, mások szerint a tudat hozza létre az anyagot. Megint mások, akik őssejt-beültetés révén visszanyerték a szemük világát, úgy vélhetik, a valóság kezd fölzárkózni az álmaikhoz.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-01-01

Nem vágyteljesítő fantázia vagy a haláltól való félelem generálja a lélek, illetve a szellem feltételezését – mondja dr. Frecska Ede, a debreceni Pszichiátriai Klinika vezetője. A terápia akkor teljes, ha a bio-pszicho-szociális mellett a negyedik, a spirituális szint sajátosságait is figyelembe vesszük.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-03-03

Lehet, hogy számítógépes szimulációban élünk? Lehet, hogy az olvasó az idők végezetéig végtelen sokszor fogja még elolvasni ezt a cikket? Lehet, hogy különböző univerzumokban minden történetünk minden lehetséges változata épp most történik? Lehet, mondja Brian Greene fizikus, akinek tudományos-ismeretterjesztő könyve a paralel univerzumokról második hónapja tartja izgalomban az angolszász világot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.