hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-14

Amerikai kutatók megfigyelése szerint egér modellszervezetekben a többi szervtől és szövettől eltérően az életkor előrehaladásával egyre nőtt a prosztata progenitor sejtjeinek száma.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-13

A Movember Mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komolyabb problémákra, elsősorban a prosztataproblémákra.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-11-16

November a férfiegészség hónapja is, amikor szakállt növesztenek a férfiak, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák veszélyeire.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-11

A Lilly Urológiai Akadémián mindig nagy figyelem kíséri az új terápiás lehetőségeket: idén gyógyszerük felhasználhatósága a BPH indikációjával bővült. 

#5
Medical Online >> PR
2012-08-08

A PraxisPlatform betegedukációs programjai közül a traumatológusok elsősorban a trombózis megelőzését szolgáló programba vonják be betegeiket.

#6
Medical Online >> PR
2012-08-07

A PraxisPlatform betegedukációs programjai közül a neurológusok elsősorban a Parkinson-kórral kapcsolatos programokba vonják be betegeiket.

#7
Medical Tribune IX. évf. 20. szám
Medical Online
2011-10-11

Sok ezer beteg 5 éves megfigyelésének adatain alapuló klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) tartós kombinációs gyógyszeres kezelése biztonságos, egyúttal a BPH okozta vizelési panaszok csökkentésének, a vizeletelakadás megakadályozásának és prosztata műtét elkerülésének a leghatásosabb módja.

#8
Medical Tribune IX. évf. 12. szám
Medical Online
2011-06-16

A prosztata jóindulatú megnagyobbodása (benignus prosztata hiperplázia, BPH) elsősorban az idős férfiak esetében jellemző eltérés.

#9
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-06-10

A prosztatanagyobbodás tüneteit javítani hivatott szerek egy csoportja növeli egy súlyosabb típusú prosztatarák kockázatát - közölték az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA illetékesei. Ugyanakkor a szer előnyei ellensúlyozzák annak kockázatát - tették hozzá.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-05-19

A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói egy olyan tesztet dolgoztak ki a prosztatarák kimutatására, amelynek  szenzitivitása és specificitása meghaladja a jelenleg használt PSA tesztét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.