hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-14

Az evészavarok spektruma szélesedik, egyre újabb típusokat írnak le. Megközelítésükben a biopszichoszociális betegségmodellt ajánlják, amely több tényező szerepét hangsúlyozza a zavarok kialakulásában.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-12-15

Míg korábban elsősorban a nőket érintette a testképzavar, addig ma már a férfiak körében is egyre gyakrabban fordul elő, írja a semmelweis.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-01-26

Az következő hónapokban több, a mentális egészséggel, illetve annak kutatásával, gyógyításával kapcsolatos eseményre is sor kerül.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-09-16

Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le - hangzott el a holnap kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus sajtótájékoztatóján a Semmelweis Egyetemen.

#5
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-01-27
2010. január 27-30. között tartják a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) jubileumi VII. Nemzeti Kongresszusát Budapesten, a Budapest Kongresszusi Központban. Az idén 30. születésnapját ünneplő Társaság rendezvényére közel 2000 résztvevővel, és majd 50 különféle kiállítóval kerül sor. Az MPT az esemény kapcsán sajtóközleményt adott ki, melynek egyes részletei alább olvashatók.
#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-01-25
Az amerikai szerzők a túlevéses zavar, a bulimia nervosa és az anorexia nervosa komplex megközelítését mutatják be, majd prof. dr. Túry Ferenc, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének vezetője kommentárját olvashatják. Az írások teljes terjedelemben hozzáférhetők az Orvostovábbképző Szemle januári számában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.