hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 18
#1
Medical Online >> Rovatok >> Nikotin-STOP!
2020-01-22

A dohányzás növeli a daganatos betegségek előfordulását, krónikus hypoxiás tüdőbetegséget idéz elő, illetve testszerte érrendszeri károsodást, érszűkületet idéz elő. Ez utóbbi betegségcsoport kialakulását vizsgáljuk részletesebben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-04-25

Minden száz emberből egy-kettőnél kialakul élete során autoimmun eredetű, foltos hajhullás, amit tovább ronthat a tartós stressz.

#3
Medical Online >> astrazeneca
2017-11-21
#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-09-29

A küzdelem új szakaszát irányító kutató JAMA-nak adott nyilatkozata szerint a rák ellenes harc eddigi kudarcát az okozta, hogy nem tudtuk, a rák multiplex, heterogén klónokból álló betegség, és a kemoterápia nemcsak a ráksejteket pusztítja, de tönkreteszi a páciens immunrendszerét, és ellenálló, metasztázisokat létrehozó klónok szelekcióját eredményezi. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-06-23

Az 1950-es években többezer születési rendellenességet okozó szer ugyanazzal a molekuláris mechanizmussal támad egyes vérképzőszervi rákokat, mint amivel a végtagfejlődési zavarokat is kiváltja.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-31

Egy, a Nature Communications-ben megjelent tanulmány szerint: ha a magzat hepatitis B vírus fertőzésnek van kitéve, immunrendszere jobban fejlődik, s jobban ellen tud állni a bakteriális fertőzéseknek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-09-30

Az IBD és a primer szklerotizáló cholangitis együttes gyermekkori fennállásakor hatásos az orális vancomycin, aminek kulcsa feltételezhetően az immunmoduláció. Most az is kiderült, hogy a szer terápiás tulajdonságai közvetlenül a heterológ Treg-indukcióhoz köthetők.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-12-13

A mucinok a vastagbélben részt vesznek a gélképzésben és a sejtek szignalizációs, adhéziós, növekedési és immunmodulációs folyamataiban. A nyákbarrier egyensúlyának felborulása központi szerepet játszhat az IBD patogenezisében.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-05-18

Az antibakteriális és antivirális szerek módosíthatják az immunrendszer működését. E tulajdonságukat a közeljövőben felhasználhatjuk a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa terápiájában is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-01-27

A The American Journal of Gastroenterology-ban megjelent tanulmány szerzői Lakatos Péter és Lakatos László vezetésével megvizsgálták a Veszprém megyében 1977 és 2009 között diagnosztizált Crohn-betegek gyógyszeres és sebészi kezelésének jellegzetességeit, és összefüggést állapítottak meg a korai immunszuppresszáns-használat és a műtéti igény csökkenése között. Cikkünkben röviden összefoglaljuk írásuk legfőbb megállapításait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.