hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-11

A Betegek világnapja alkalmából az Első 1000 Nap a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immunerősítés fontosságára hívta fel a figyelmet.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-06

A magyar szülők többsége egyéves kor felett már kevésbé ügyel a vitaminpótlásra, és tízből hét baba bölcsődés korára kevés D-vitamint és vasat kap.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-02

Korra és nemre való tekintet nélkül egyre többen vásárolnak és használnak étrend-kiegészítőt – hangzott el többek között a Pharma Tribune étrend-kiegészítőkről szóló konferenciáján.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-06

A daganatos betegeknek javasolt étrend és a lelki talpra állás receptje egyaránt napirendre kerül a friss Rákgyógyítás Magazinban.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-10-27

A káposztafélék családja, beleértve a brokkolit is, fontos szerepet játszik abban, hogy a bélrendszer és ezáltal az egész szervezet egészséges legyen. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-12-30

Alapvető tudományos tényekre hivatkozva dobták a kukába és cáfolták meg a celebvilág idei legvadabb egészségügyi tippjeit.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-11-12
Nem úgy viselkedik, ahogy vártuk, és nem is úgy, mint a hagyományos influenza - emiatt egyre nagyobb a tanácstalanság a világban a H1N1-járvány kapcsán. A legfontosabb különbségeket a New Scientist gyűjtötte csokorba.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-06-12
– Sikk manapság az immunrendszerről beszélni. Lépten-nyomon hallani olyan szakkifejezéseket nem szakemberek szájából is, mint immunreakció, immunhiány, immunerősítés, és így tovább. Valami új divatról van szó, vagy az immunrendszer egyre nagyobb jelentőségéről? – kérdezi Leopold Györgyi, az MTI munkatársa dr. Petrányi Győző akadémikustól, az immunológia professzorától, aki már több évtizede „vallatja” védekező rendszerünk titkait.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.