hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-10-11

Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től, jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-09-13

Az érdekvédelem üdvözli, hogy az egyeztetések eredményeként körvonalazódik az ápolási díj ügyét rendező komplex kormányzati intézkedés, de...

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-11-01
Befejeződött az Országos Vérellátó Szolgálat informatikai rendszerfejlesztésének első fázisa, második lépésben pedig, 2010-re, a vérkészítmények gazdaságos és hatékony felhasználása érdekében a 19 legnagyobb vérfelhasználású kórház felhasználói adatait kötik össze. Az 1999-ben létrehozott szervezet 6 regionális központjával felel az egész ország vérellátásáért. Cikkünkben a vérgazdálkodás hazai helyzetét járjuk körbe.
#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-02-20
Jelentősen nőtt a háziorvosok bevétele, az ellátás egyes területein csökkent a hálapénz, a korábbinál kevesebb a felesleges orvos-beteg találkozó – csupán néhány dolog, amelyről a tavaly február 15-én bevezetett vizitdíj és a kórházi napidíj nélkül ma nem beszélhetnénk. Nagyban hozzájárultak e díjak ahhoz is, hogy az egészségbiztosítási kassza idén már nem veszteséges – állítja a szaktárca, a sok vitát és eleinte hosszas sorokat kiváltó díjak léte azonban a március 9-i népszavazással egyre inkább megkérdőjeleződni látszik. Nyolcvanöt háziorvos mindenesetre aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy megmaradjon a vizitdíj.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha hihetünk a kormány Nemzeti Drogellenes Stratégiájának és Magyarország 2020-ra kábítószermentessé válik, akkor 2019 a kábítószermentességre felkészülés éve.

Elkezdődött a kampány az őszi önkormányzati választásokra. Az egészségügyről értelmes szó alig esett, könnyen lehet, hogy nem is fog.