hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-07-02

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeteiről és az otthonápolásról is döntés született az Országgyűlésben kedden.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-05-15

A kormány minden kategóriában emelte az ápolási díj összegét, egyes családok több mint hetvenezer forinttal kapnak többet, írja a Magyar Hírlap.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-10-11

Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től, jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-09-13

Az érdekvédelem üdvözli, hogy az egyeztetések eredményeként körvonalazódik az ápolási díj ügyét rendező komplex kormányzati intézkedés, de...

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-11-01
Befejeződött az Országos Vérellátó Szolgálat informatikai rendszerfejlesztésének első fázisa, második lépésben pedig, 2010-re, a vérkészítmények gazdaságos és hatékony felhasználása érdekében a 19 legnagyobb vérfelhasználású kórház felhasználói adatait kötik össze. Az 1999-ben létrehozott szervezet 6 regionális központjával felel az egész ország vérellátásáért. Cikkünkben a vérgazdálkodás hazai helyzetét járjuk körbe.
#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-02-20
Jelentősen nőtt a háziorvosok bevétele, az ellátás egyes területein csökkent a hálapénz, a korábbinál kevesebb a felesleges orvos-beteg találkozó – csupán néhány dolog, amelyről a tavaly február 15-én bevezetett vizitdíj és a kórházi napidíj nélkül ma nem beszélhetnénk. Nagyban hozzájárultak e díjak ahhoz is, hogy az egészségbiztosítási kassza idén már nem veszteséges – állítja a szaktárca, a sok vitát és eleinte hosszas sorokat kiváltó díjak léte azonban a március 9-i népszavazással egyre inkább megkérdőjeleződni látszik. Nyolcvanöt háziorvos mindenesetre aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy megmaradjon a vizitdíj.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.

Egy hihetetlenül érdekes újságkivágást osztott meg nemrég Dr. Dobson Szabolcs, a Képes gyógyszerészet oldal szerzője. Egy 1920-as Orvosi Hetilapból származik, a spanyolnátha járvány idején írta báró Korányi Sándor, a múlt századforduló kimagasló belgyógyász tudósa.