hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> D vitamin
2020-05-15

Néhány vitamin, nyomelem, gyógynövény esetében már bizonyított, hogy azok szerepet kaphatnak a légúti infekciók megelőzésében és/vagy kezelésében.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-12-30

Az 2020-as évnek mindannyian új tervekkel futunk neki, ennek gyakran része az egészséges táplálkozás, az új étrend.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-09-25

Egerekkel végzett kísérletek alapján a camu-camu pozitívan hat az anyagcsere-paraméterekre; a hatás valószínűleg közvetett, a bélflórán keresztül érvényesül, közölte a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-29

Az egyes élelmiszerekben előforduló flavanol hatására megfordul az idősödéssel együttjáró memóriaromlás: a Nature Neuroscience cikke szerint 3 hónapos flavanol-fogyasztással a 60 évesek gyrus dentatusa a 40 évesek szintjére javul.

2014-06-16

"... amint a gránátalmalé lett a következő ”szuperétel”, valaki máris rájött, hogyan lehetne hamisítani. Általában vörösszőlőlével helyettesítik, mivel színük hasonló ..."

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-11

Valóban van-e értelme kis mennyiségű, porított zöldségeket és gyümölcsöket vízzel lenyelni, mintha orvosságok lennének? – teszi fel a kérdést a PharmaOnline szerzője.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-08-22

Nemzetközileg orvosok, kutatók és dietetikusok körében továbbra is vita tárgya, hogy melyik étel 'szuper', melyik nem és egyáltalán, létezik-e az egyetlen, a legszuperebb, írja a Népszabadság.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-04-18

Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúzok és turmixok (smoothie) cukortartalmát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-09-01

Víz helyett vörösbort ajánlottak a terhes anyáknak a tizenötödik századi orvosok - derül ki a középkori medicinának szentelt könyvből, amely egy bostoni konferencia előadásait tartalmazza.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-01-11
A gránátalma alkotóelemei gátolják az ösztrogénreceptor-pozitív emlőrák terjedését. Amerikai kutatóknak sikerült kideríteniük sejtkultúrás laborkísérletek segítségével, hogy ezért az úgynevezett ellagitanninok felelősek, amelyek nagy mennyiségben vannak jelen a gránátalmában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

A My Life Story elnevezésű program abban segít majd a betegeknek és róluk gondoskodóknak, hogy egy helyen összegyűjtve tudják felidézni múltbéli kellemes emlékeiket.