hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Reumatológia
2022-03-02

A juvenilis idiopathiás arthritis (JIA) a leggyakoribb gyermekkori krónikus reumatológiai kórkép, prevalenciája megközelítőleg 1/1000-re tehető. A JIA gyakran felnőttkorban is folytatódik és hosszú távon szignifikáns morbiditást eredményezhet, beleértve a testi fogyatékosságot is.

#2
Medical Online >> Háziorvostan
2015-05-29

A jelen összefoglaló az áramlási citometria lehetséges alkalmazásait tekinti át a szolid szervek transzplantációja kapcsán.

#3
Medical Online >> Rovatok >> haematológia
2013-01-23

Az  American Society of Hematology (ASH) 54. kongresszusa, 2012.december 8-12., Atlanta, Georgia konferenciája – beszámoló.  

#4
Vigyázz a vesédre, hogy megvédd a szívedet! A veseátültetés után is! Vigyázz a vesédre, hogy megvédd a szívedet.
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2011-11-02

Mit választanának 60 éves korukban? Dialíziskezelést igénylő idült vesebetegséget vagy valamilyen rosszindulatú betegséget, pl. emlő- vagy vastagbélrákot? 

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-12-11

Az idült urticaria aránylag gyakori megbetegedés, s elsősorban nőkben diagnosztizálják. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-04-23
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.