hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 218
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-25

A forgalomban lévő cumisüvegek jelentősen eltérhetnek egymástól. A különbségek nem csupán a kifolyási sebességben, hanem a cumisüvegből történő táplálással összefüggő hypoxiás epizódok számában, a kólikás panaszok gyakoriságában vagy a tejveszteség mértékében is testet ölthetnek.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-13

Szoptatási nehézséggel küzdő édesanyákat vár a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Laktációs Ambulanciája.

#3
Medical Online >> Fejfájás
2022-02-14

A közvélekedés a fejfájásokat a nők külső vagy belső nehézségekre adott válaszának, a migrént pedig unatkozó gazdag nők időtöltésének tartja. Bár ez a – feltehetően a hagyományos nemi szerepeken és a rájuk épülő sztereotípiákon alapuló – vélemény teljességgel megalapozatlan, a hormonális különbségek miatt ténylegesen sok eltérés van a nők és férfiak fejfájásai között. A menstruációs ciklus változásai, a fogamzásgátló-szedés, a terhesség, ill. a menopauza és a hormonpótlás egyértelműen kihatnak a migrén lefolyására és kezelésére is. A migrénes nők tapasztalatát érzékletesen mutatja be Emily Dickinson, a XIX. századi amerikai költőnő (l. a boxot). A jelen összefoglaló célja röviden áttekintést nyújtani a migrénről, kifejezetten a nők szempontjából.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-13

A koronavírussal fertőzött szülők az inkubátorokba szerelt webkamera segítségével tarthatják a kapcsolatot koraszülött gyermekükkel a Semmelweis Egyetemen.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-10

A kisgyermekek táplálása meghatározó, a fogantatástól 1-2 éves korig sok minden eldől, például hogy hízékonyak, allergiásak lesznek-e.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2021-12-02

Amennyiben az anyatej maradéktalan lefejése a cél, vagy ha az anyuka ott és akkor szeretné lefejni az anyatejet, ahol és amikor a gyermeke nincs ott, hogy a későbbiekben az értékes anyatejjel táplálhassa a gyermekét, hasznos eszköz a mellszívó készülék.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-11-25

A közelgő december 1-i AIDS világnap alkalmából megemlékeznek a 37,7 millió HIV-vel élőről és az AIDS-betegségben elhunyt 36 millió áldozatról.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-08-02

A kormány családbarát országot épít, aminek része az anyatejes táplálás támogatása is, mondta az államtitkár az anyatejes táplálás világnapján.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-08-02

Kampánnyal hívják fel a figyelmet a szoptatás fontosságára és az anyatej donáció lehetőségére az anyatejes táplálás világnapja alkalmából.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-14

Az emberi társadalmak a különböző korokban/korszakokban  fejlettségük függvényében különbözőképpen vélekedtek az egészség megtartásáról, a betegségek megelőzéséről és a betegségek (járványok) kezeléséről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.