hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-10-31

Ideális esetben az első szülés után 12-18 hónapot érdemes várniuk az új terhességgel, a idézi egy kutatás eredményeit a Qubit.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-04

A tradicionális kínai gyógyászatban használatos Vörösgyökerű zsálya lehet az osteoporosis, valamint az arthritis és egyes csontrákok mellékhatásmentes gyógyszere. Az American Society for Bone and Mineral Research szaklapjának cikke szerint a növény hatóanyagai csak a kollagénbontást akadályozzák, a cathepsin K egyéb működését nem blokkolják.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-04-12

Az acetaminophen/paracetamol a leggyakrabban alkalmazott láz- és fájdalomcsillapító; máj- és bőrkárosító, valamint érzelmi életet befolyásoló hatásán túl most egy újabb lehetséges mellékhatására derült fény.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-05-08

A kemoterápia következtében kialakuló chemo-brain monitorozására fejlesztettek ki módszert kanadai kutatók, míg holland onkológusok kimutatták, hogy a testedzés csökkenti a kezelés mellékhatásait az emlőrákos nők körében.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-10

Tízmillió távoli galaxis vizsgálata alapján a láthatatlan tömeg hatalmas hálója legalább egymilliárd fényéves távolságig terjed ki körülöttünk, ami megerősíti az Univerzum nagyléptékű szerkezetét leíró modelleket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-12-27

Az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Intézet Egészségpolitika és Egészség-gazdaságtan Tanszék a Medical Tribune-nal közösen nemzetközi szimpóziumot szervezett november 26-án. A szimpózium céljaként tűzte ki, hogy ráirányítsa a figyelmet a nemzetközi és hazai egészségügyi rendszerek előtt álló kihívásokra és a lehetséges egészségpolitikai válaszokra, illetve hogy ösztönözze a szakmai és szakmapolitikai diskurzust ezekről a kérdésekről.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-08-23

Csak a politikusok és a bulvársajtó érdeke?

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-07-03

A tíz éve indult Nature Immunology azzal ünnepli az évfordulót, hogy szerkesztőségi cikkben és öt kommentárban elemzi az elmúlt évtized tudományos eredményeit és az angolszász területről felkért szakértők a közeljövő trendjeit is megpróbálják felvázolni.


#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-02-22
A nyomorban felnövekedő gyerekek fejlődése eltérhet az egészségestől, ami befolyásolhatja későbbi viselkedésüket is – ismertették amerikai kutatók vasárnap a legrangosabb amerikai tudományos társaság, az AAAS éves találkozóján San Diegóban.
#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-02-18
Azok a babák, akik már az anyaméhben rendszeresen két nyelvet hallanak, valószínűleg nagyobb eséllyel lesznek később kétnyelvűek – közölték kutatók a Psychological Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.