hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 85
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-07-28

A Yale Egyetem kutatói a Journal of Cell Biology és a Proceedings of the National Academy of Science folyóiratokban közölt cikkeikben közölték legújabb eredményeiket a Parkinson-kór genetikai eredetű hátterének megismeréséről.

#2
Medical Online >> Mozgásszervi fájdalom
2022-05-27

Az arthrosis az ízületeket alkotó porc, csont és a környező lágyrészek leépülésével járó betegség. A betegség jelentős fájdalommal jár, progresszív, az ízület strukturális átalakulását és ennek következtében jelentős funkcióvesztést és életminőség romlást okoz. Kialakulásában immunológiai gyulladásos folyamatok is szerepet játszanak, amelyek befolyásolása lehetőséget ad nem csak tüneti kezelésre, hanem betegség módosító terápia kialakítására is. A nem denaturált II-es típusú kollagén orális alkalmazása szisztémás toleranciát hoz létre, amely a proinflammatorikus folyamatok gátlás és az antiinflammatorikus hatások erősítése révén új lehetőség az immunmodulációra. A klinikai vizsgálatok a betegeknél a fájdalom jelentős csökkenéséről, a mozgásszervek funkciójának javulásáról számolnak be, és egészséges ízületben is nyújthat védelmet a mechanikus stressz okozta ízületi károsodással szemben.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-10

Augusztus 1-jétől újabb öt évig látja el a Szegedi Tudományegyetem kancellári teendőit Fendler Judit. Kinevezését a május 2-án vette át.

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-05-10

A tanszéken zajló kutatások hozzájárulnak egyebek mellett az emberi agyműködést egyre jobban leképező neurális rendszerek fejlesztéséhez.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-05

A Nobel-díjas kutató a DE legjelentősebb tudományos elismerését Csernoch László tudományos rektorhelyettestől vehette át szerdán.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-03-02

Jelentős infrastrukturális beruházásokra készül a Debreceni Egyetem a következő nyolc évben, több mint 400 milliárd forintot költenének fejlesztésekre.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-03-01

A Covid-19 hosszú távon növelheti az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór előfordulását és súlyosságát, írja az OTSZ Online.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-01-11

Az ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont mellett elterülő Science Park Szeged első létesítményeként átadták kedden az SZTE Inkubátorházát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-05

Több mint kétmilliárdért tervezik meg Egészségipari és Biotechnológiai Science Parkot, írja a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlöny nyomán.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-10-26

Az egészségügyiadat-digitalizáció állt az idei Semmelweis Innovációs Nap fókuszában, amelyet Ferdinandy Péter rektorhelyettes nyitott meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.