hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 550
#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-25

Az elhízás az első helyen szerepel a metabolikus szindrómában mint kiindulási pont – mondta lapunknak dr. Simonyi Gábor, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság főtitkára, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Anyagcsere Központjának vezetője.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-01-14

Enyhítéseket jelentett be a norvég kormány csütörtök este a korábbi szigorításokhoz képest. Nemzetközi kitekintés.

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-01-13

Ébren töltött ideje átlagosan harmadát mobilalkalmazások használatával tölti az ember, idézte a BBC az App Annie elemzőcég jelentését.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-01-07

A kutyák agya érzékeli, ha emberi beszédet hall, és képes különbséget tenni a nyelvek között: eltérő mintázatot mutat ismert és ismeretlen nyelv esetén.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-10-08

Izraelben a még nem oltható korosztályokban a gyermekek tesztelésével próbálják helyettesíteni a koronavírus fertőzés miatti iskolai karantén-intézkedéseket. Nemzetközi kitekintés.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-29

Hónapok után újra megjelent Pekingben a fertőzés. Az idősek újraoltására készülnek Izraelben. Nemzetközi kitekintés.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-23

Súlyos állapotú betegeket szállítottak kórházba, az orvosi kezelésre szoruló fertőzöttek nyolcvan százaléka nem vette fel az oltást.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-15

Rendkívül hatékony a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által kifejlesztett, koronavírus elleni kétdózisú vakcina.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-04-27

Bécsben enyhült a nyomás a kórházakon, ami azt jelenti, hatásos a több mint három hete tartó teljes zárlat, írta a Der Standard osztrák napilap.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A még lektorálatlan tanulmányokat közzétévő Medrxiv portálon megjelent egy japán tanulmány, amely szerint az omikron után jóval ritkább a poszt-COVID szindróma előfordulása, mint a korábbi variánsok esetében.

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.