hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 19
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-04-24

Egy orvosnak naponta akár többször is döntenie kell életről-halálról. Matkó Ida aneszteziológus interjúja a 168 Órában.

#2
2016-10-13
09:00:00

Konferenciánk megtelt!

Az egészségügy átalakítása újra napirenden van. Konferenciánkon pro és kontra vélemények hangzanak el a fővárosi kórházak rendszeréről, a kórházak és a szociális intézmények viszonyáról, a kancelláriarendszerről, valamint az örökzöld finanszírozási problémákról.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-02-02

Miközben a járulékfizetés általánosan kötelező, és a betegbiztosítás rendszere egységes, az ellátás színvonala és az ingyenesen járó szolgáltatások köre rendkívül eltérő lehet kórházanként.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-09-04

Az orvosi hivatás válságát jelzik a hazai gyógyítók álmai is: atyáskodó, klasszikus orvos-beteg viszony, heroikus küzdelem a betegért bármikor – az álomban. Kiégettség, elfásulás, szuicid hajlam – a gyakorlatban.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-04-27

Hamarosan ajánlást tesz a szaktárcának az életvégi döntésekkel, az ellátás visszautasításával kapcsolatos hazai gyakorlat rendezésére az ombudsmani hivatal, amely vigyázó szemét folyamatosan rajta tartja az egészségügyön. Bár Magyarországon már tizenöt éve törvény védi a betegek jogait, azok lényegében máig holt szavak maradtak, és a gazdasági helyzet, az egészségügyiek élet- és munkakörülményeinek romlásával egyre inkább háttérbe szorulni látszanak.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-11-24

Az egészségügyért felelős államtitkár tavaly nyár óta ismeri az Uzsoki Utcai Kórházban állítólag morfintúladagolás miatt meghalt betegek történetét – írja a Népszabadság, melynek újságíróját felkereste egy feljelentést tevő édesanya.

.

#7
Medical Online >> Mi újság?
2011-06-21

Információhiány és az ebből fakadó kiszolgáltatottság. Talán így lehetne röviden leírni jó néhány beteg helyzetét, ha valamilyen egészségügyi gondja támad - írja a Life & Style.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-04-11

Bár az orvosok visszakapták a köztestületük által kért kötelező kamarai tagságot, ez a fejlemény nem nyugtatja meg a szakmát, inkább csak kiélezi az egyes szakmai csoportok közötti érdekellentéteteket. Az érintettek maguk sem egységesek: vajon időszerű-e most megint egyetlen szervezetbe léptetni az orvosokat, azelőtt, hogy a belső feszültségeket feloldanák. Az pedig kifejezetten dühíti a kamarát ellenző csoportokat, hogy a testület a végrehajtókkal szedeti be az elmaradt tagdíjakat.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-06-10

Bár a kormány késznek látszik, hogy megtorolja az orvosokat érő támadásokat, mégis kevés történik az agresszió csökkentéséért – írja a Népszabadság.

#10
Medical Online
2010-05-16

Háromnaponta éri rendőri beavatkozással végződő inzultus munkavégzés közben az orvosokat, nővéreket. Ahol futja, ott már biztonsági őrök vannak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.