hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-05-30

Mikrobiológiai laboratórium által igazoltan eddig hárman haltak meg Németországban a bakteriális eredetű hasmenés miatt. A megbetegedettekkel és halottakkal kapcsolatban keringő sokféle szám azzal magyarázható, hogy Magyarországgal ellentétben Németországban nem egyetlen, egységes, országos járvány jelentő rendszer működik, hanem tartományonként különböző. Az Európai Bizottság ma telefonkonferenciát tart a témában. Ugyanakkor jó hír, hogy már hivatalosan sincs influenzajárvány Magyarországon, viszont még mindig maradt 1,1 millió FluvalP vakcina a 2009-2010-es készletből.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-02

Január végéig kilencen haltak meg influenzával összefüggő betegség következtében. Az ÁNTSZ cáfolja, kifogyott az oltóanyag-készlet, de elismeri, hogy a 6-36 hónaposoknak adható vakcina hiánycikk. Járványt hirdetett Zala és Somogy megye; újabb korlátozásokat jelentett be: Győr, Sopron és Kaposvár. 

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-02

Az ÁNTSZ szerint az ingyenes oltóanyagokból nincs hiány, ha egy-egy háziorvosnál mégis elfogyott. Ami valóban hiánycikk, az a gyerekeknek adható vakcina.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-02

Az influenza elleni egyetlen támogatott, háromkomponensű oltóanyag jelenleg nem kapható a patikákban, de hatféle háromkomponensű szezonális oltóanyag is vásárolható vényre a gyógyszertárakban, ezerötszáz-kétezer forintos áron.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-01-12

Az elmúlt két hétben olyan dinamikusan nőtt az influenzában megbetegedettek száma, hogy a tendencia folytatódásaként a helyzet akár már két hét múlva is országos járvánnyá terebélyesedhet. A lakosság átoltottságán azonban addig is lenne mit javítani, eddig körülbelül 850 ezren oltatták be magukat a védelmet biztosító vakcinával.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-10-28

A járvány kilenc hónapja alatt 70 gyerek halt meg a H1N1-fertőzés miatt Nagy-Britanniában. A pandémia kapcsán újból előtérbe kerültek az influenzavírus életét alapvetően befolyásoló neuraminidáz enzimbénítók.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-10-21

Október 21-től bárki kérheti, és ingyen megkaphatja háziorvosától a H1N1 elleni Fluval P vakcinát, tudta meg a MedicalOnline. A szükséges oltóanyagot az ÁNTSZ-től rendelhetik meg az orvosok.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-10-13

A szaktárca teljesítményelv alapján gondolja kifizethetőnek a nem kötelező védőoltások beadását. A most formálódó elképzelések szerint azt veszik majd alapul, hogy mennyi embert oltottak be a háziorvosok a különösen veszélyeztetett csoportokból.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-10

Krónikus betegek, egészségügyi dolgozók és várandós nők jogosultak idén az ingyenes influenza elleni védőoltásra - mondta az InfoRádiónak az országos tiszti főorvos tanácsadója.

#10
Medical Online >> Mi újság?
2010-08-30

Megkezdte az idei influenza elleni oltások kiszállítását az Omninvest Kft. Az EKI raktárából az ÁNTSZ juttatja a vakcinákat szeptember végén az orvosi rendelőkhöz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.