hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Végleg elengedi a kezüket a Microsoft

Január 10-től a Windows 7 és a Windows 8.1 nem kap többé biztonsági frissítéseket, a Microsoft beszünteti azok támogatását, közli az Index.

Nem kap több biztonsági frissítést a 2009-ben megjelent Windows 7 és 2013-as utódja, a Windows 8.1 sem, adta tájékoztatásul a Microsoft.

A döntés hátterében minden bizonnyal az új rendszerekre való átállásra kényszerítés áll, a redmondi vállalat ugyanis sokkal korszerűbb megoldásokat is kínál már – például a Windows 10 vagy a legújabb Windows 11 személyében. Ezek mellett pedig az sem elhanyagolható, hogy a cég már teljes erőbevetéssel dolgozik a következő nagy frissítésen, a Windows 12-n.

2023. január 10-től a Windows 7-et és 8.1-et futtató számítógépek továbbra is működni fognak, de a Microsoft a továbbiakban nem biztosítja a következőket:

  • Technikai támogatást bármilyen probléma esetén
  • Szoftverfrissítések
  • Biztonsági frissítések vagy javítások

Ez azt jelenti, hogy az említett operációs rendszereket futtató számítógépeket továbbra is használhatja, ez azonban mégsem javasolt, a folyamatos szoftver- és biztonsági frissítések nélkül ugyanis a készülékek sokkal nagyobb veszélynek lehetnek kitéve a vírusokkal és a rosszindulatú programokkal szemben. A Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben eszköze azt támogatja, frissítsen egy újabb Windows-verzióra, ha pedig nem, szerezzen be egy új, Windows 11-et futtató készüléket, írja a lap.

(forrás: Index)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!