hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Hallásellenőrző alkalmazás a WHO-tól

Az alkalmazás segítségével mindenki saját okostelefonjával tesztelheti a hallását – idézte a Vasárnap Shelly Chadhát, a WHO halláskárosodás elleni osztályának munkatársát..

A hallás világnapján, március 3-án saját hallásellenőrző alkalmazásának az előnyeire hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet, a WHO, jelezve: világszerte minden tizenötödik ember számít hallássérültnek. Minden négy gyermekből három esik át még az ötödik születésnapja előtt egy vagy több fülgyulladáson, amit ha elhanyagolnak, az krónikus hallásproblémákhoz, siketséghez, vagy akár életveszélyes komplikációkhoz is vezethet.

A hallásproblémákat a WHO szakértője szerint sajnos gyakorta nem diagnosztizálják idejekorán. Számos országban pedig nincs is elegendő fül-orr-gégész szakorvos sem a feladat ellátásához. A WHO ezért a háziorvosok és a kórházi személyzet képzésére helyezné a hangsúlyt a hallásproblémák rutinszerű tesztelése érdekében, írja a lap az MTI nyomán.

Az applikáció azokat célozza meg, akiknél fennállhat a hallásvesztés lehetősége vagy már észlelik a halláscsökkenéssel kapcsolatos tüneteket.

(forrás: Vasárnap.hu, Google)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!