2021. március. 04., csütörtök - Kázmér.
hirdetés

Tagállami és uniós intézményi ajánlások az EFPIA-tól az Alzheimer-stratégia bővítésére

Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetsége ajánlásokat fogalmazott meg az Alzheimer-stratégia további lépéseire.

Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetsége a tagállamok és az uniós intézmények számára is ajánlásokat fogalmazott meg az Alzheimer-stratégia további lépéseire. Ennek lényege, hogy az egyes tagországok egészségügyi rendszerei képesek legyenek majd fogadni és alkalmazni az újonnan kifejlesztésre kerülő gyógyszereket. Az egyik legfontosabb lépés az edukáció, azaz a betegség korai tüneteivel szembeni éberség növelése a lakosság körében, illetve olyan ellátási utak kidolgozása, ahol a tüneteket mutatók gyors diagnózist kaphatnak. Ehhez az egészségügyi rendszerekben a szükséges eszközök biztosítása, valamint a képzett szakemberek számának növelése elsődleges fontosságú. Az EFPIA egy összeurópai Alzheimer-terv kidolgozását szorgalmazza a daganatos megbetegedések visszaszorítására létrehozott „Beating Cancer Plan” mintájára. Ehhez a 2021-ben induló, több mint 9 milliárd eurós költségvetésű EU4Health program kiváló eszköz lehet a tagállamok közti együttműködések támogatására.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.