hirdetés
2022. július. 06., szerda - Csaba.
hirdetés

Tagállami és uniós intézményi ajánlások az EFPIA-tól az Alzheimer-stratégia bővítésére

Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetsége ajánlásokat fogalmazott meg az Alzheimer-stratégia további lépéseire.

Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetsége a tagállamok és az uniós intézmények számára is ajánlásokat fogalmazott meg az Alzheimer-stratégia további lépéseire. Ennek lényege, hogy az egyes tagországok egészségügyi rendszerei képesek legyenek majd fogadni és alkalmazni az újonnan kifejlesztésre kerülő gyógyszereket. Az egyik legfontosabb lépés az edukáció, azaz a betegség korai tüneteivel szembeni éberség növelése a lakosság körében, illetve olyan ellátási utak kidolgozása, ahol a tüneteket mutatók gyors diagnózist kaphatnak. Ehhez az egészségügyi rendszerekben a szükséges eszközök biztosítása, valamint a képzett szakemberek számának növelése elsődleges fontosságú. Az EFPIA egy összeurópai Alzheimer-terv kidolgozását szorgalmazza a daganatos megbetegedések visszaszorítására létrehozott „Beating Cancer Plan” mintájára. Ehhez a 2021-ben induló, több mint 9 milliárd eurós költségvetésű EU4Health program kiváló eszköz lehet a tagállamok közti együttműködések támogatására.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.