hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Parlagfűszezon: két héttel korábban jött

Legalább két héttel korábban indult az idén a parlagfűszezon – mondta az InfoRádióban Nékám Kristóf, a Magyar Allergia Szövetség elnöke.

Nem tesszük fel jól azt a kérdést, hogy mit csináljanak a betegek, mert ezt a problémát megoldani csak össztársadalmi szinten lehet – vélekedett az InfoRádióban Nékám Kristóf. Szerinte országos felmérést kellene készíteni a parlagfűhelyzetről, és mindig oda kellene koncentrálni az irtáshoz használható erőket, ahol éppen a legnagyobb a probléma. Ráadásul a pollen allergiakeltő hatását a környezetszennyezés megsokszorozza. A szennyezett pollenek 20-30-50 kilométerre tudnak elrepülni, tehát a forrásnál kell őket irtani – hangsúlyozta az allergológus.

Legutóbb tíz éve fordult elő, hogy ilyen korán jelent meg a parlagfű virágpora. Most a csapadékos időszakban a növények növekedésnek indultak – mondta Magyar Donát aerobiológus. Arra is figyelmeztetett, hogy általában augusztus elejétől október végéig tart a parlagfű szezonja, tehát az allergiások készüljenek fel a hosszú távú "szenvedésre".

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés