hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 742
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-10-19

A GyártásTrend szerint kifejlesztettek egy új eszközt, amely a diabétesszel együtt élő emberek vércukorszintjét a bőrre tapasztva is ellenőrizheti.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-10-14

Izraelben gazdasági célú, az adatok visszaszolgáltatását váltságdíjhoz kötő kibertámadás érte a Hillel Jafe kórházat.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-30

A gyermekneurológia területén az epilepsziás megbetegedések és azok differenciáldiagnosztikai problémája a leggyakoribb kihívás. A gyermekkori epilepszia gyakorisága 1%, a fiatalon induló rohamok hátterében gyakran perinatalis sérülés vagy agyi fejlődési rendellenesség áll.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-22

Rövid eljárásrendi segédletet készített a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Háziorvosi Csoportja, mert úgy látták, a kollégák többségének szüksége van erre a sorvezetőre az aktuális eljárásrend és jogszabályok kuszaságában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-17

Gasztroenterológia témában manapság mind szakmai, mind laikus körökben nagy az érdeklődés az ételallergia, az ételintolerancia és ezen belül is a hisztaminintolerancia iránt.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-08-02

A delta variánsnál a szaglásvesztés ritkább, inkább náthaszerű tünetek a jellemzőek – mondta a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós virológus.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-23

Az Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai szerint a parlagfű pollenszórása július utolsó napjaiban már tüneteket okozhat.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-30

Egy nemrég elkészített hazai kutatás szerint Magyarországon is jelentős növekedést értek el a távegészségügyi szolgáltatások az elmúlt hónapok során, ami elsősorban annak köszönhető, hogy hazánkban minden második páciens nyitott a telemedicina szolgáltatások igénybevételére.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-21

A következő időszak nehéz lehet az allergiások számára, mert a száraz, meleg idő felerősítheti az allergiás tüneteket, mondta Nékám Kristóf.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-11

A nem coeliakiás gluténszenzitivitás új entitásként jelent meg a glutén okozta kórképek közt, melyet gluténbevitellel összefüggő emésztőszervi panaszok jellemeznek. Kizárásos diagnózis, a kórisme a jellegzetes tünetek mellett a coeliakia és a búzaallergia kizárásán alapul.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.