hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 789
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-15

Az egészségügyi kapacitások és férőhelyek jelentős, 30-40 százalékos bővülése és a várólisták további csökkenése válik lehetővé a beruházással.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-02

Skócia és Magyarország között ingázik az eredetileg szívsebésznek készülő, ám ma már háziorvosként praktizáló Török Zsolt, akit skóciai tapasztalatairól kérdeztünk.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-01

A napokban várható a parlagfűpollen-szezon tetőzése – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-30

Elhúzódó allergiaszezon és újabb Covid-hullám nehezítheti meg az asztmások életét a következő hetekben, figyelmeztet a LEBE.

#5
Medical Online >> Háziorvostan
2022-08-24

A vezető panasz felismerése a helyesen felvett kórelőzményen és fizikális vizsgálaton alapul. A leggyakoribb három vezető panasz, mellyel felkeresik a reumatológiai betegek az orvosukat: a fájdalom, a funkcionális károsodás és a deformitás. Ezek közül a fájdalom messze a leggyakoribb. Nemritkán többfajta panasz egyszerre is előfordulhat; így a fájdalom funkcionális vagy strukturális károsodással is járhat együtt. Ilyen esetben fel kell tenni a kérdést a betegnek, hogy melyik a legfontosabb panasza.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-24

Az éghajlatváltozás hatására új, a szervezet számára eddig ismeretlen allergének és kórokozók jelennek meg.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-23

Negyven év kormányzati munka után távozik posztjáról Anthony Fauci, az USA fő járványügyi vezetője, elnöki főtanácsadó.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-03

A parlagfű pollenkoncentrációja a Dunántúl déli területein már helyenként elérheti a tüneteket okozó, közepes szintet, közölte az NNK.

#9
Medical Online >> Asztma
2022-07-22

A mepolizumab-terápia hatásosan mérsékli a súlyos eozinofil asztma tüneteit – bizonyítja egy ausztráliai, real-world vizsgálat is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-07-19

Az amerikai Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségkutató Intézet (NIAID) vezetője 2025 januárjában lemond tisztségéről, írja a Portfolio.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.