hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Kecskeméti várólisták: 133, 108, 95 nap

A kecskeméti megyei kórház járóbeteg-szakrendeléseinek előjegyzési listáit, s a sorok növekedésének okait vizsgálja a BAON.

Egyes betegségek esetében csak pár napot, más panaszoknál viszont akár több hónapot is kell várni a vizsgálatra. A helyzet az endokrinológián a legrosszabb: itt a legutóbbi, novemberi adatok szerint 133 napra tudtak csak időpontot adni. A gasztroenterológián 108, a belgyógyászati kardiológián 95, az ultrahang diagnosztikán 68 és az általános szemészeten is 64 napos előjegyzéssel kell számolni. Hozzátehetjük – írja a lap  –, ezek a számok igencsak hullámzóak, hiszen az endokrinológián tavaly szeptemberben „csak" 79 nap szerepelt a táblázatban – igaz, júliusban viszont 147.

Sok szakrendelésre ugyanakkor napokon belül be lehet jutni. Így például nincs is várakozási idő az idegsebészeten, az általános sebészeten,  az általános traumatológián, a kézsebészeten, a csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeten. Jó a helyzet  a haematológián (3 nap), a proktológián (2 nap) és a felnőtt fül-orr-gégészeten (4 nap) is.

A hosszú soroknak számos okát mutatja be a lap. A szokványosnak számító orvoshiányon, elvándorláson kívül van ahol a kényszernyugdíjazás okozott zavart. S azzal is lehetne heteket rövidíteni egyes sorokon, ha a városon belüli diagnosztikai várólistákat összevetnék – derül ki a baon.hu-n.

(forrás: Baon.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés