hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Őrizetbe vették Geréb Ágnest

A XII. kerületben újra kellett éleszteni egy újszülöttet, ahol egy magánintézményben Geréb Ágnes és társai segítették a szülést.

A felfüggesztett szülész-nőgyógyászt és még három embert előállított a rendőrség, Gerébet őrizetbe vették, a társaival szemben indított eljárásról nem közöltek adatokat.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményében azt írta: rohamkocsijukat kedd délután a XII. kerületbe egy újszülötthöz riasztották. Amikor a mentők megérkeztek, a kisfiú nem lélegzett és nem volt elégséges vérkeringése, ellátását azonnal megkezdték. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülöttmentő személyzete is. Az újszülöttet és az anyát kórházba szállították, a körülmények tisztázása a rendőrség feladata - tették hozzá.

Az MTI úgy tudja, hogy a kórházban műtéti beavatkozásra volt szükség.

Korábban Geréb Ágnest, az otthonszülés pártolóját az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével és más bűntényekkel vádolta meg. Nyáron a Fővárosi Bíróságon zajló per elsőfokú tárgyalásán két orvos szakértő azt mondta, hogy a munkájából felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos foglalkozási szabályszegést követett el, amikor még régebben egy szülés levezetésekor nem biztosította az újszülött újraélesztéséhez szükséges eszközöket.

 

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés