2022. május. 18., szerda - Erik, Alexandra.
hirdetés
hirdetés

Az FDA figyelmeztetése

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a növekedési hormonkezelés növeli a halálozás rizikóját.

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) áttekintette a Franciaországban, 2007-ben elkezdett vizsgálat (Santé Adults GH Enfant, SAGhE) eddig közölt adatait, és ezekre alapozva felhívta a figyelmet arra, hogy a növekedési hormonkezelés növeli a halálozás rizikóját. A SAGhe vizsgálatban 30 százalékos rizikónövekedést tapasztaltak a növekedési hormonterápiás csoportban (93 halál, illetve 70 halál). Ebben a csoportban a fokozott rizikó malignus csontbetegségekben, kardiovaszkuláris eseményekben (elsősorban subarachnoidealis és intracerebralis vérzésben) nyilvánult meg. A vizsgálat során azt is megállapították, hogy a halálos kimenetel sok esetben dózisfüggő (magasabb dózisok esetén, mint amiket gyermekek növekedési hormon hiánya esetén szoktak alkalmazni).

Forrás: http://www.fda.gov/medwatch

Dr. Szalka András
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

A Magyar Tudományos Akadémia székháza ad otthont Budapesten a 2022-es Sclerosis Multiplex Világnapnak május 28-án.

Hiába kérte többek között a Magyar Orvosi Kamara is, hogy külön egészségügyi minisztérium feleljen a jövőben az egészségügyet érintő döntésekért, ez a jelek szerint nem fog megvalósulni.