hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 660
#1
Medical Online >> Háziorvostan
2022-08-24

A mozgásszervi fájdalmak az egyik leggyakoribb panaszt jelentik világszerte, amivel a betegek orvoshoz fordulnak, és a várható élettartam növekedése a degeneratív ízületi megbetegedések gyakoriságának növekedéséhez vezet, megterhelve a betegeket és az egészségügyi rendszereket.

#2
Medical Online >> Háziorvostan
2022-08-24

A rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők egy része a diagnózis felfedezésekor, illetve később nagyobb arányban jelez fájdalmat. A közlemény röviden ismerteti a fájdalom okait és a fájdalomcsillapítás lehetőségeit.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-23

Az öregedő társadalmakban egyre nő a demencia előfordulása, jelenleg elmondható, hogy a XXI. század legnagyobb egészségügyi kihívásának számít. Leggyakoribb oka az Alzheimer-kór.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-02

Az elhízás és a túlsúly járványszerű terjedése hazánkat sem kímélte az elmúlt évtizedekben. Legfontosabb lenne a megelőzés, ugyanakkor jelenleg még hatásos, hosszú távú kezelése is gyermekcipőben jár.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-07-08

Az ezredforduló környékén kifejlesztett, majd gyorsan bővülő genomikai és egyéb omikai, valamint más molekuláris biomedicinális megoldások a klinikai medicina és az egészségügy más területein is új korszakot nyitottak.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-06-13

Ha valaki bekapcsolja az okosóra AFib History funkcióját,  megtudhatja, milyen gyakran mutatja a szívritmusa a pitvarfibrilláció jeleit, írja a hvg.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-06-12

Az oltás, mely a vírus két törzsét is tartalmazza, a cég szerint ősszel nagyon hasznos lehet majd, közli az InfoStart.

#8
Medical Online >> Nagyvizit- Epilepszia
2022-06-08

Az epilepszia élettartam-prevalenciája 1,2–2,9%, ami nem alacsony arány összességében. Emellett kiemelendő, hogy a kezelés évekig, évtizedekig, akár egész életen keresztül tarthat, így különböző élethelyzetekben kell kezelni, megtalálni a beteg számára optimális, egyénre szabott terápiát.

#9
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atópiás ekcéma igen gyakori, krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely az esetek jelentős százalékában már csecsemő- vagy kisdedkorban manifesztálódik. Patogenezisében a genetikai hajlam, immunregulációs eltérések, az epidermális barrier funkció károsodása egyaránt szerepet játszanak. A betegség lefolyását, a klinikai tünetek fellángolását szignifikánsan befolyásolja számos külső és belső környezeti faktor, így hormonális, emocionális, éghajlati tényezők, infekciók, inhalatív allergének, kontakt allergének, bizonyos élelmiszerek.

#10
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

A közepesen súlyos és súlyos atopiás dermatitis (AD) kezelése sok buktatót rejt azoknál a betegeknél, akik nem megfelelően reagálnak az első vonalbeli szisztémás terápiára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.