hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 671
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-01-25

A glofitamab jó eredményeket mutatott agresszív nagy B-sejtes limfóma harmadvonalbeli kezelésében, írja az OTSZ Online.

#3
Medical Online >> sponsored
2022-11-18

Az Európai Gyógyszerügynökség Emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága (CHMP) feltételes forgalomba hozatali engedély* megadását javasolta a Boehringer Ingelheim spesolimab elnevezésű monoklonális antitestének, mint a terápiás csoportban első kezelési lehetőség a generalizált pustulosus psoriasis (GPP) fellángolása esetén felnőtt betegek számára.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-11-18

Jóváhagyták az amerikai hatóságok egy olyan gyógyszer használatát, amely képes késleltetni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulását.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-11-02

A desmoid tumorok lokálisan agresszív lágyrész-daganatok, melyek ellen eddig nem volt semmilyen szisztémás kezelési lehetőség, írja az OTSZ Online. A nirogacestat lehet az első ilyen új hatóanyag.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-25

Az FDA engedélyezte Clostridium difficile fertőzés esetén a fekálismikrobióta-transzplantációt a normál bélflóra helyreállítására, írja az Index.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-10-07

Az orvosi eszközök kiberbiztonságának megerősítéséről szóló törvény előírná az FDA-nak, hogy gondoskodjon az orvosi eszközök védelméről.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-10-05

Az osztrák-magyar alapítású XUND megoldása mesterséges intelligencia felhasználásával automatikusan dolgoz fel több millió orvosi publikációt, majd a tüneteket, személyes kockázati tényezőket és a páciensek demográfiai adatait figyelembe véve külső beavatkozás nélkül azonosítja a betegségeket.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-09-26

A Semmelweis és a Hannoveri Egyetem kutatása szerint a homlokba injekciózott botulinum toxin segíthet egyes pszichés betegségek kezelésében.

#10
Medical Online >> Rovatok >> Háziorvostan
2022-08-24

A mozgásszervi fájdalmak az egyik leggyakoribb panaszt jelentik világszerte, amivel a betegek orvoshoz fordulnak, és a várható élettartam növekedése a degeneratív ízületi megbetegedések gyakoriságának növekedéséhez vezet, megterhelve a betegeket és az egészségügyi rendszereket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.