hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 654
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-03

Európában a Jardiance® (empagliflozin) az első és jelenleg egyetlen engedélyezett készítmény a tünetes krónikus szívelégtelenségben szenvedő felnőtt betegek kezelésére, az ejekciós frakciótól függetlenül.

#2
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A célzott terápiák, így a biologikumok (bDMARD) és a szintetikus célzott betegségmódosító gyógyszerek (tsDMARD) nagy áttörést hoztak a gyulladásos reumatológiai kórképekben, így rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek kezelésében. Új dimenziók nyíltak meg a betegek és kezelőorvosaik előtt.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-22

A lélegzetből képes kimutatni az újkoronavírus-fertőzöttség esetleges nyomait egy InspectIR nevű vállalat új készüléke, közli a GyártásTrend.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-19

Az USA-ban jóváhagyott rákgyógyszerekből csak minden hetedik alkalmas arra, hogy felváltsa a meglévő standard terápiákat, írja az OTSZ Online.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-03-21

A füstmentes technológiák forgalmazására, jelölésére, reklámozására nagyon eltérő szabályozások vannak érvényben az EU-ban.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-04

A bipoláris zavarral járó depressziós epizódok hatalmas klinikai kihívást jelentenek mind a diagnózis felállítása, mind a lehetséges következmények, mind pedig a kezelés szempontjából.

#7
Medical Online >> Orvosok a dohányzásról
2022-03-02

Harm Reduction Exchange” címmel online konferenciát tartottak január 20-án Afrikában, amelynek fő témája az ártalomcsökkentés volt.

#8
Medical Online >> Reumatológia
2022-03-02

A juvenilis idiopathiás arthritis (JIA) a leggyakoribb gyermekkori krónikus reumatológiai kórkép, prevalenciája megközelítőleg 1/1000-re tehető. A JIA gyakran felnőttkorban is folytatódik és hosszú távon szignifikáns morbiditást eredményezhet, beleértve a testi fogyatékosságot is.

#9
Medical Online >> Reumatológia
2022-02-28

A juvenilis idiopathiás arthritis (JIA) a leggyakoribb gyermekkori krónikus ízületi gyulladásos megbetegedés. Egy ismeretlen eredetű heterogén betegségcsoport, mely 16 éves kor előtt kezdődik, az arthritis legalább hat hétig fennáll, és hátterében más betegséget igazolni nem lehet.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-02-23

A Mayo Clinic kutatói a Science Advances hasábjain számoltak be arról, hogy patkányokon alkalmazva a koronavírus-vakcinákból közismert mRNS technológiát, jelentős javulást értek el törött csontok gyógyításában.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.