2022. január. 27., csütörtök - Angelika.
hirdetés
hirdetés

Az FDA figyelmeztetése

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a növekedési hormonkezelés növeli a halálozás rizikóját.

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) áttekintette a Franciaországban, 2007-ben elkezdett vizsgálat (Santé Adults GH Enfant, SAGhE) eddig közölt adatait, és ezekre alapozva felhívta a figyelmet arra, hogy a növekedési hormonkezelés növeli a halálozás rizikóját. A SAGhe vizsgálatban 30 százalékos rizikónövekedést tapasztaltak a növekedési hormonterápiás csoportban (93 halál, illetve 70 halál). Ebben a csoportban a fokozott rizikó malignus csontbetegségekben, kardiovaszkuláris eseményekben (elsősorban subarachnoidealis és intracerebralis vérzésben) nyilvánult meg. A vizsgálat során azt is megállapították, hogy a halálos kimenetel sok esetben dózisfüggő (magasabb dózisok esetén, mint amiket gyermekek növekedési hormon hiánya esetén szoktak alkalmazni).

Forrás: http://www.fda.gov/medwatch

Dr. Szalka András
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.