hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Agyműtét élőben – a beteg már hazament

Már hazament az a Parkinson-kórban szenvedő férfi, akinek agyműtétét élőben közvetítették a pécsi Idegsebészeti Klinikáról, adta hírül a Tények.

Élőben adta a Szeretlek Magyarország portál a Facebookon egy 43 éves férfi agyműtétjét. A férfit a pécsi Idegsebészeti Klinikán műtötték meg, ő és az orvosai is beleegyeztek, hogy hazánkban először élőben mutassanak be egy ilyen operációt.

A közvetítést szervező portál bejegyzéséből az is kiderül, hogy a most 43 éves beteg, Karácsony István először 40 éves korában, motorozás közben vette észre, hogy a bal lába remeg, de erős koncentrációval még le tudta állítani a reszketést. Később már éjszaka is azért riadt fel, mert testének bal része tetőtől talpig bénultan remegett. A Parkinson-kóros beteg az agyműtét alatt ébren volt, válaszolt az operációt végző orvos kérdéseire. Agyféltekéibe két elektródát ültettek be, amelyeket neuropacemakerrel kötöttek össze, hogy így szüntessék meg a rohamait.

A beteg azóta már jár, haza is mehetett –  számol be a TV2. A Tényeknek a műtéti beavatkozást vezető sebész, dr. Balás István azt mondta, legfőbb céljuk az volt, hogy javítsák a beteg életminőségét, és ezáltal ismét aktív dolgozó tagjai legyen a társadalomnak. A pécsi klinikán az elmúlt húsz évben már több mint 400 betegnél alkalmazták ezt az eljárást, azonban élőben most először közvetítették az operációt.

(forrás: Facebook, Tények)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés