2024. április. 23., kedd - Béla.

Tüntettek a vírustagadók, akiket mélyen elítélt Kásler Miklós

Több százan tüntettek a kötelező maszkviselés ellen Budapesten pénteken, a miniszter mélyen elítélte a vírustagadó egészségügyieket.

Dr. Gődény György, a vírustagadó videoblogger, a gyógyszerészből lett body builder és életmód-tanácsadó szervezte a demonstrációt, számolt be a helyszínről a Blikk. Ő és a hívei szerint a koronavírus egyáltalán nem olyan veszélyes, mint ahogy azt egybehangzóan állítja a világ tudós- és orvostársadalma, ezért nem is tartják szükségesnek a maszkviselést és a távolságtartást. A vírustagadók a maszkot az emberi szabadság indokolatlan korlátozásának, egy nagy háttérhatalmi játszma és összeesküvás részének tekintik.

Elítéli a vírustagadókat a miniszter

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán csütörtökön a több ezer éves orvosi esküvel alátámasztva ítélte el nyilvánosan a koronavírus-tagadókat. Mint a Pesti Srácok írja, a miniszter hangsúlyozta: a járvány elleni küzdelemben eddig rendkívüli erőfeszítéseket tettek a magyarok. A legtöbb esetben anyagi érdekből nyilatkozó vírustagadók aláássák a védekezés sikerességét és emberéleteket veszélyeztetnek. A tárcavezető a hippokratészi orvosi eskü egyik legfontosabb gondolatával támasztotta alá érveit, amely szerint a beteg üdve a legfőbb törvény.

Mélyen elítélem a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat. A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók nem csupán a járványügyi védekezés sikerességét, de magyar emberek életét is veszélyeztetik. Magatartásuk méltatlan azokhoz az orvosokhoz és egészségügyi dolgozókhoz, akik hosszú hónapok óta állnak helyt a koronavírus-járvánnyal szemben folytatott küzdelem első vonalában – hangsúlyozta a miniszter, aki azt is hozzátette, hogy a magyar polgárok, a magyar nemzet hatalmas erőfeszítéseket tett a járvány első hullámának idején, hogy a koronavírus ne szabadulhasson el; ennek következtében hazánkban jóval kedvezőbben alakult a fertőzések száma, mint más európai országokban.

(forrás: Blikk, Pesti Srácok)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés