hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Szót emelt a kamara a fogorvosokért

Az orvoskamara kifogásolja, hogy a körzetekben dolgozó csaknem háromezer fogorvos kimarad az alapellátásban dolgozóknak juttatott praxisonként 130 ezer forintos havi többletből.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) közleményében azt írta: bár a törvény szerint a fogorvoslás az alapellátás szerves része, a körzetekben dolgozó csaknem háromezer fogorvos "ismét rosszul járt". Tevékenységük a háziorvosi praxisokénál rosszabbul finanszírozott, viszont lényegesen anyag- és eszközigényesebb, az alapellátó fogorvosok mégsem részesülnek az emelésből - tették hozzá.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a fogorvosi alapellátás nélkülözhetetlen az egészségügyi kormányprogram végrehajtásához. Kiemelték: a fogászati ellátáson túl más betegségek - például gyomor-bélrendszeri megbetegedések és a daganatos betegségek - megelőzésében és felderítésében játszik jelentős szerepet, mégis "mellőzöttként kezelik". Ezért - mint írták - érdemi rendezést kérve levéllel fordulnak az egészségügyért felelős államtitkársághoz.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink