hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Szeged: változtlanul csak a város széléig repül a mentőhelikopter

Bár év végére ígérték, továbbra sem száll le a mentőhelikopter a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály mellett felépített tornyon, kellene hozzá 10 milló forint – írja a Délmagyar.

Már csak egyetlen engedélyre lenne ehhez szükség, ezt azonban még meg sem kérte a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ:.
– Október 28-a óta érvényes az az új jogszabály, amely a korábbinál jóval szigorúbb előírásokat tartalmaz a klinikai helikopterleszállókkal kapcsolatosan. Mi még a régi rend alapján kezdtük meg az építkezést, az új jogi környezet azonban jelentős anyagi terhet rótt ránk – mondta el Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem gazdasági-műszaki főigazgatója.

A számításaik szerint tízmilliós költség vállalásáról egyelőre próbálnak megállapodni a minisztriummal. Addig is – mint immár majd 3 éve  – a városszéli repülőtérre érkeznek a légi mentéssel szállított betegek, onnan mentő viszont őket a klinikáig. A több mint négy kilométeres földi út nagyjából negyedóra időkiesést jelent az ellátásukban – olvasható  a delmagyar.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink